Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ στο συνέδριο της Citi στο Λονδίνο

0

Το πολυεπίπεδο πρόγραμμα μετασχηματισμού του Ομίλου ΟΤΕ σε μια ανταγωνιστική και χρηματοοικονομικά ισχυρή εταιρεία, παρουσιάζουν σε θεσμικούς επενδυτές ο Διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων & Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ευρίκος Σαρσέντης και ο Υπεύθυνος Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης Ομίλου ΟΤΕ, κ. Κωνσταντίνος Μασέλης, στο πλαίσιο του European & Emerging Markets Telecoms Conference της Citi, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο μεταξύ 17 και 19 Μαρτίου.

ote_2

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, τα στελέχη του ΟΤΕ έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη από τα κορυφαία διεθνή funds και να αναλύσουν το επιτυχημένο χρηματοοικονομικό πλάνο του Ομίλου, που, εν μέσω κρίσης, διασφάλισε τη βιωσιμότητά του Ομίλου ΟΤΕ και επέτρεψε την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων που ισχυροποιούν περαιτέρω τη θέση του στην ελληνική αγορά.

Η συνολική αναδιάρθρωση και μείωση του καθαρού δανεισμού του ΟΤΕ έχει διασφαλίσει τη σταθερότητά του. Παρά την κρίση, ο Όμιλος εξυπηρετεί με συνέπεια το δανεισμό του και αυξάνει τις επιδόσεις του σταθεροποιώντας τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία, ανακάμπτοντας στην κινητή, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος, διατηρώντας το περιθώριο EBITDA και δημιουργώντας ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα. Η θετική αυτή εικόνα επέτρεψε στη διοίκηση του Ομίλου να προτείνει τη διανομή μερίσματος, έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Η επιτυχημένη αναδιάρθρωση δίνει στον ΟΤΕ τη δυνατότητα πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων σε υποδομές και νέες τεχνολογίες, αλλά και συνεχούς εμπλουτισμού υπηρεσιών σταθερής, κινητής, ευρυζωνικότητας και συνδρομητικής τηλεόρασης. Έχοντας την εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη στο επίκεντρο, ο Όμιλος υλοποιεί συνολικές επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα για την τετραετία, με στόχο την εδραίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός του, αλλά και τη στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας. Χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, το δίκτυο VDSL του ΟΤΕ είναι σήμερα διαθέσιμο σε περίπου 1.400.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ το δίκτυο 4ης γενιάς της COSMOTE καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 40.000 κατοίκων, πετυχαίνοντας πληθυσμιακή κάλυψη που ξεπερνά το 70%. Αφού προχώρησε το 2014 στην απόκτηση επιπλέον φασματικών περιοχών, η COSMOTE προχώρησε πρώτη στην Ελλάδα στην εμπορική διάθεση υπηρεσιών 4G+ για ταχύτητες έως και 300Mbps.

Στο ετήσιο συνέδριο European & Emerging Markets Telecoms της Citi στο Λονδίνο, συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της Ευρώπης και των αναπτυσσόμενων χωρών, προσελκύοντας στελέχη από τα σημαντικότερα επενδυτικά funds από ολόκληρο τον κόσμο.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply