Έγινε η συνάντηση κυβέρνησης – Deutsche Telecom

0

var-stadrag

Πραγματοποιήθηκε τελικά πριν από λίγο η συνάντηση κυβερνητικών στελεχών με τη διοίκηση της Deutsche Telecom και του ΟΤΕ.

Από κυβερνητικής πλευράς, σε πλήρη σύνθεση κατέβηκε το Οικονομικό Επιτελείο με τους κ.Δραγασάκη, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γ.Βαρουφάκη, υπουργό Οικονομικών και Γ.Σταθάκη υπουργό Οικονομίας.

Από την πλευρά της DT και του ΟΤΕ, παρευρέθησαν η κα. Claudia Nemat, μέλος του συμβουλίου διοίκησης της Deutsche Telekom, και του ΟΤΕ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και τόσο η κα.Νεμάτ, όσο και ο κ.Τσαμάζ, ενημέρωσαν το κυβερνητικό επιτελείο για τις επενδύσεις που κάνει ο ΟΤΕ στην Ελλάδα, καθώς και το αναπτυξιακό του πλάνο που θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και προσφέροντας θέσεις εργασίας.

Το καλό κλίμα επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση:

dragasakis2Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε: «Οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης. Είναι απαραίτητες για τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας, της δημόσιας Παιδείας, για τη λειτουργία της Πολιτείας και των δομών του Κράτους, για ένα νέο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα. Τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποδομές είναι απαραίτητα για τη δημιουργία επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών και καινοτομίας από νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

“Οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την παραγωγή προϊόντων με ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο ΟΤΕ αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα καλής συνεργασίας. Διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη δημιουργία των νέων δικτύων και στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από την ευρυζωνικότητα, που θα συμβάλλει με τον ρυθμιστικό ρόλο της Πολιτείας, στη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.»

Η επικεφαλής της Deutsche Telekom Claudia Nemat υπογράμμισε από την πλευρά της : «Χαίρομαι που υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων αναφορικά με την αξία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη και τη συμβολή του ΟΤΕ σε αυτό.

“Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της DT στο εξωτερικό. Η ελληνική Διοίκηση του ΟΤΕ έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια και αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες εργαζόμενους για την εξαιρετική τους δουλειά.

“Ο ΟΤΕ έχει επιτύχει να μετασχηματιστεί σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων, με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό. Επενδύει τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια και αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας. Ο όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί με ταχείς ρυθμούς δίκτυα οπτικών ινών VDSL ενώ πρώτος έφερε στην Ελλάδα ταχύτητες κινητής ευρυζωνικότητας έως 300Mbps με το 4G+. Με τις επενδύσεις αυτές, ο ΟΤΕ φέρνει στη χώρα τις τεχνολογίες του μέλλοντος, και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την οικονομία.»

 

Share.

Leave A Reply