Το 2018 θα ενταχθεί η Ελλάδα στο IP δίκτυο της Deutsche Telekom

0

Την έναρξη λειτουργίας του νέου, πανευρωπαϊκού της δικτύου, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο πλαίσιο του MWC 2015, ο Timotheus Höttges, CEO της Deutsche Telekom και η Claudia Nemat, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνη του Ομίλου για τα θέματα της Ευρώπης και της Τεχνολογίας.

IMG_3321

Πρόκειται ουσιαστικά για μετασχηματισμό του υφιστάμενου δικτύου σε ένα νέο, το οποίο θα βασίζεται σε πρωτόκολλο IP και θα προσφέρει άμεσα βελτιωμένες υπηρεσίες (ξεκινώντας από το τηλεοπτικό περιεχόμενο και το gaming), με μικρότερο κόστος. Οι πρώτες χώρες που εντάσσονται στο δίκτυο IP της DT είναι η Κροατία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία, ενώ το migration θα έχει ολοκληρωθεί σε όλη την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) ως το 2018 και θα εξυπηρετεί περίπου 8 εκατ. καταναλωτές. Συγκεκριμένα δε για τη χώρα μας, θα χρησιμοποιηθεί, όπως ανακοινώθηκε, και η τεχνολογία Vectoring.

IMG_3480

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, στον Γερμανικό όμιλο εξετάζουν το ενδεχόμενο rebranding θυγατρικών εταιρειών, με μία από τις υποψήφιες να είναι η Cosmote Albania, θυγατρική του ΟΤΕ στην γειτονική χώρα. Στον αντίποδα, δεν τίθεται κανένα θέμα μετονομασίας του ΟΤΕ και της Cosmote, καθώς πρόκειται για ένα πανίσχυρο brand, εγχώρια.

IMG_3350

Παράλληλα, την εκτίμησή τους προς τη διοίκηση του ΟΤΕ εξέφρασαν τόσο ο κ. Höttges όσο και η κ. Nemat. Μάλιστα, σε ερώτηση που έθεσε δημοσιογράφος αναφορικά με τον τρόπο που η DT θα βοηθήσει την Ελλάδα, η Claudia Nemat ανέφερε σχετικά: «Το λειτουργικό επίπεδο της εταιρείας είναι πολύ καλό, ενώ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης» και πρόσθεσε: «σε κάθε περίπτωση, εφόσον προκύψει οποιαδήποτε ανάγκη, θα είμαστε σε επαφή με τους συναδέρφους μας για να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις. Θα διατηρήσουμε δίκαιη στάση απέναντι στην Ελλάδα».

Share.

Leave A Reply