Δυναμική είσοδος της Samsung στις υπηρεσίες ψηφιακού πορτοφολιού

0

Τη νέα της υπηρεσία Samsung Pay, ανακοίνωσε η Κορεατική εταιρεία στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το Unpack των Samsung Galaxy S6 και S6 edge, μια ημέρα πριν ανοίξει η αυλαία του MWC15.

20150301_173801

Οι νέες ναυαρχίδες της Κορεατικής εταιρείας είναι οι πρώτες που θα υποστηρίζουν την υπηρεσία Samsung Pay, με την οποία η Samsung μπαίνει ενεργά στο παιχνίδι του ψηφιακού πορτοφολιού. Η “καινοτομία” έγκειται στο γεγονός πως εκτός του NFC, θα υποστηρίζεται και η πραγματοποίηση πληρωμών σε συμβατικά τερματικά, παλαιότερης τεχνολογίας (MST) με την εισαγωγή των στοιχείων των πιστωτικών αλλά και των χρεωστικών καρτών MasterCard, Visa και American Express, καλύπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το 90% της Αμερικανικής αγοράς.

20150301_180524

Όπως συμβαίνει και με το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple, του μεγάλου ανταγωνιστή, η υπηρεσία ενσωματώνει μια σειρά από χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ασφάλεια των συναλλαγών, όπως το tokenization και το γεγονός ότι το κάθε token έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά. Ακόμη μια σημαντική παράμετρος ασφάλειας είναι και η χρήση δακτυλικού αποτυπώματος ή κωδικού ασφαλείας για την έγκριση της εκάστοτε πληρωμής.

20150301_180532

Η υπηρεσία Samsung Pay αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην αγορά των ΗΠΑ το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ η επέκτασή του σε άλλες αγορές θα εξαρτηθεί, ανάλογα με τις συμφωνίες που θα κλειστούν με τα ανά τον κόσμο τραπεζικά ιδρύματα. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα στοίχημα των Κορεατών οι οποίοι επιδιώκουν τη διατήρηση της μάχης με την Apple σε ακόμη ένα επίπεδο, με τη διαφορά ότι η εταιρεία του Τιμ Κουκ είναι ήδη κυρίαρχη στον τομέα αυτό στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού και αρχίζει να εισέρχεται δυναμικά και στην Ευρώπη.

20150301_180553

Σε κάθε περίπτωση, η ενασχόληση των δύο μεγαλύτερων κατασκευαστών κινητών παγκόσμια με το m-payment, αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς και τις προοπτικές που ανοίγονται.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο Samsung Galaxy S6 και εδώ για το hands on video.

Share.

Leave A Reply