Περίπου 3.000 οι εργαζόμενοι που «μετακομίζουν» από την ΟΤΕ Plus

0

Περίπου 3.000 εργαζόμενους «μετακομίζει» ο ΟΤΕ από την ΟΤΕ Plus, στην μητρική εταιρεία και στην Cosmote e-value όπως είχε συμφωνηθεί με την ΟΜΕ – ΟΤΕ (Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΟΤΕ).

ote

 

Το μεγαλύτερο μέρος, περίπου 2.000 εργαζόμενοι, υπογράφουν νέα σύμβαση εργασίας απευθείας με την ΟΤΕ ΑΕ (τη μητρική εταιρεία του ομίλου). Πρόκειται για τεχνικούς, διοικητικούς και υπαλλήλους με ειδικό έργο οι οποίοι «μετακομίζουν» στην ΟΤΕ ΑΕ διατηρώντας τα δικαιώματα που είχαν προηγουμένως συν το γεγονός ότι η σύμβαση εργασίας τους παύει να είναι ορισμένου χρόνου και γίνεται αορίστου.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι αυτοί που απασχολούνται κυρίως στα κέντρα εξυπηρέτησης των πελατών του Οργανισμού ή παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες για άλλες εταιρείες (call center). Θα μετακομίσουν στην κατά 100% θυγατρική του ΟΤΕ Cosmote e-value η οποία αναπτύσσεται και πρόσφατα ίδρυσε και θυγατρική στη Ρουμανία που θα αναλάβει αντίστοιχες εργασίες για την Cosmote Ρουμανίας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι με μερική απασχόληση και θα ισχύσει για όλους η μετατροπή των συμβάσεών από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Επίσης θα αμείβονται στο εξής με βάση τον βασικό μισθό των 751 ευρώ και όχι τον μειωμένο που ισχύει σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ μετά και την τελευταία εθελούσια έξοδο εργαζομένων έχει μειώσει σημαντικά τις δαπάνες προσωπικού του. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, αυτά του 9μήνου 2014, η συνολική δαπάνη για τις αποδοχές των εργαζομένων του ήταν 243,3 εκατ. ευρώ έναντι 341,9 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο 9μηνο του 2013.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply