Με γνώμονα την τρέχουσα κατάσταση της χώρας το μέρισμα του ΟΤΕ

0

«Συνετό» αναμένουν το μέρισμα που θα προτείνει η διοίκηση του ΟΤΕ για τη χρήση του 2014.

ote_2

Σύμφωνα με την Eurobank Equities ο ΟΤΕ θα διανέμει μέρισμα ωστόσο αυτό θα λαμβάνει υπόψη του και την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα. Η Χρηματιστηριακή προχώρησε σε μείωση της τιμής – στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 12,40 ευρώ, από 12,60 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «buy» για τη μετοχή του.

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του προηγούμενου οικονομικού έτους στις 26 Φεβρουαρίου. Η εκτίμηση της Eurobank Equities είναι πως για το σύνολο του έτους ο Οργανισμός θα παρουσιάσει EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) στα 1,416 δισ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με το 2013 κατά 2,8%. Τα έσοδα του Ομίλου ΟΤΕ για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 αναμένονται μειωμένα κατά 4,4%, επίδοση καλύτερη από αυτή του προηγουμένου τριμήνου που ήταν 5%.

Στη σχετική αναφορά της η Χρηματιστηριακή σημειώνει ότι ο ανταγωνισμός στην αγορά της Ελλάδας αμβλύνθηκε στο δ’ τρίμηνο, ενώ αντίθετη τάση εκτιμά ότι υπήρξε στη Ρουμανία, όπου επίσης δραστηριοποιείται ο ΟΤΕ. Ακόμη, κάνει λόγο για προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές, στο σύνολο του έτους, ύψους 520 εκατ. ευρώ.

Share.

Leave A Reply