1,3 τρισ. δολ. θα έπρεπε να είναι η αξία της Apple

0

O ακτιβιστής, επενδυτής και μεγαλομέτοχος της Apple Inc Carl Icahn δήλωσε ότι η μετοχή της εταιρείας κολοσσού του Κουπερτίνο, θα έπρεπε να διαπραγματεύεται στα $ 216, πολύ πάνω από το ρεκόρ των $ 124.92 που έφτασε την Τετάρτη.

apple-stock_110726_620x350

Αν αποδεχθεί κάποιος την εκτίμηση του Icahn, στα 216 δολάρια ανά μετοχή, η Apple – ήδη πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο – θα ήταν αξίας περίπου 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ή περίπου ίσο με το μέγεθος του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Νότιας Κορέας.

Η εταιρεία αποτιμάται σε “μόλις” πάνω από 700 δισεκατομμύρια σήμερα.

Ο Icahn βασίζει τον ισχυρισμό του υπολογίζοντας ότι η μετοχή της Apple θα πρέπει να διαπραγματεύεται σε 20 φορές τα κέρδη ανά τεμάχιο, το οποίο σε συνδυασμό με τα ταμειακά αποθέματα που επιμερίζονται σε $ 22 ανά μετοχή καταλήγει σε 216 δολάρια ανά μετοχή.

“Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να κατέχουμε περίπου 53 εκατομμύρια μετοχές αξίας 6.500.000.000 δολαρίων, και γι ‘αυτό δεν έχουμε πουλήσει ούτε μια μετοχή», δήλωσε ο Icahn σε επιστολή στο Twitter του.

“Επίσης, στην περίπτωση που η που η Apple λανσάρει τηλεοπτικές υπηρεσίες μέσα στην χρήση 2016, πιστεύουμε ότι αυτή η εκτίμηση που κάνουμε είναι συντηρητική”.

Ο Icahn, είναι ένας από τους κορυφαίους 10 επενδυτές της Apple και έχει από καιρό καλέσει τη διοίκηση της εταιρείας να επεκτείνει το πρόγραμμα buy back των μετοχών της και να αυξήσει το μέρισμά της.

Η Apple είχε ταμειακά διαθέσιμα περίπου $ 178 δισεκατομμυρίων από τις 27 Δεκεμβρίου, αρκετά για να αγοράσουν την IBM ή το ισοδύναμο των 556 δολαρίων για κάθε Αμερικανό.

Share.

Leave A Reply