Η Apple ανακοίνωσε τα καλύτερα αποτελέσματα της ιστορίας της

0

Το κορυφαίο οικονομικό τρίμηνο της ιστορίας της ήταν για την Apple αυτό που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου. Κατά το πρώτο του οικονομικού της έτους και τελευταίο ημερολογιακά για το 2014, η Αμερικάνικη εταιρεία ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις των αναλυτών.

iphone6

Συγκεκριμένα, η Apple στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014, κατέγραψε καθαρή κερδοφορία 18 δισ. δολ. (περίπου 16 δισ ευρώ), ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 178 δισ. δολ.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις-ρεκόρ του iPhone 6, (υπολογίζεται ότι συνεισέφερε κατά 69% στον συνολικό τζίρο της Apple) καθώς στο εν λόγω τρίμηνο πωλήθηκαν 74,5 εκατ. συσκευές. Σημαντική ήταν η συμβολή και των πωλήσεων Mac, αλλά και των πωλήσεων μέσω App Store, οι οποίες επίσης σημείωσαν ρεκόρ.

chart (1)

Στον αντίποδα, μειωμένες κατά 18% ήταν σε σχέση με πέρυσι οι πωλήσεις iPad, οι οποίες στο τελευταίο τρίμηνο ανήλθαν σε 21,4 εκατ. τεμάχια.

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ανέφερε: “Η ζήτηση για το iPhone ήταν συγκλονιστική, ξεπερνώντας τις πιο υψηλές προσδοκίες μας… Σε όλη τη διάρκεια του τριμήνου η Apple πουλούσε κατά μέσο όρο 34.000 iPhones την ώρα”.

chart

Τα έσοδα της Apple που προήλθαν από την Ευρωπαϊκή αγορά αυξήθηκαν κατά 20%, ενώ στην Κίνα οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 70%, φτάνοντας τα 16,1 δισ δολ. Έτσι, τα έσοδα της εταιρείας που προήλθαν από αγορές εκτός των ΗΠΑ, αντιπροσωπεύουν το 65% των συνολικών εσόδων της Apple.

Share.

Leave A Reply