«Παγωμένη» είναι η τηλεπικοινωνιακή αγορά, όπως άλλωστε και οι περισσότερες αγορές στη χώρα, σε αναμονή των πολιτικών εξελίξεων.

telecom-large

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη των εταιρειών δεν είναι μόνον οι συμφωνίες που καθυστερούν (π.χ. η υπόθεση της Forthnet). Ο Δεκέμβριος, που παραδοσιακά είναι ένας κάλος μήνας, το 2014 μάλλον διέψευσε τις προσδοκίες εντείνοντας την ανησυχία για το τι θα συμβεί το 2015.

Αυτό που κυρίως τονίζεται είναι πως κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος υπήρξε μια χαραμάδα ελπίδας – με δεδομένο ότι φαινόταν να ανακόπτεται η μείωση των εσόδων – ότι το 2015 μπορεί και να καταγραφεί ακόμα και οριακή άνοδος του τζίρου. Το γενικότερο κλίμα ωστόσο που έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του έτους εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων επαναφέρει την ανησυχία και την ανάγκη για επανεξέταση των προϋπολογισμών των εταιρειών.

Από κει και πέρα ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του το κάθε στέλεχος των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών εκτιμά τις εξελίξεις διαφορετικά και ως εκ τούτου καταγράφονται από τα πιο αισιόδοξα έως και τα πιο καταστροφικά σενάρια. Σε κάθε περίπτωση αυτό που κυριαρχεί είναι η ανησυχία και ευχή να μην παραταθεί για πολύ η πολιτική αβεβαιότητα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply