Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»News»Ελλάδα

Ολοκληρώνεται το τέταρτο switch-off

21/11/2014infocomBy infocom2 Mins Read Ελλάδα Ψηφιακή Ελλάδα

Ολοκληρώνεται, σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την τελευταία τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΟΙΚ. 62941/1831/Φ111Α/29-10-2014, Φ.Ε.Κ. 2931/Β’/30-10-2014), το τέταρτο από τα έξι συνολικά switch-off της χώρας, προκειμένου το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα να αντικατασταθεί από το ψηφιακό στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, σε τμήμα της Στερεάς Ελλάδας και τη Βόρεια Εύβοια.

digea

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πολίτες των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea.

Με αφορμή το τέταρτο «περιοχικό» switch-off στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ο CEO της Digea, κ. Γιώργος Μαθιός δήλωσε:
«Μετά τις τρεις πρώτες επιτυχημένες μεταβάσεις σε Πελοπόννησο, Αττική και Βορειοανατολική Ελλάδα, προχωράμε στην τέταρτη φάση αυτού του έργου, από τις έξι συνολικά, που αφορά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού. Πλέον, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πολίτες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους εκπομπές ψηφιακά, με καλύτερη εικόνα και ήχο και με επιπλέον υπηρεσίες».

Από σήμερα, 21 κέντρα εκπομπής θα «καλύψουν» με επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, μέρος της Στερεάς Ελλάδας και τη Βόρεια Εύβοια. Δεκαοκτώ κέντρα που τώρα εκπέμπουν αναλογικά θα περάσουν οριστικά στην ψηφιακή εποχή και οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό τεχνολογίας MPEG-4 (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή). Τα υπόλοιπα τρία κέντρα εκπομπής, ο «Χορτιάτης» και το «Φιλίππειο» στη Θεσσαλονίκη και το «Δοβρούτσι» στη Λάρισα, ήδη εκπέμπουν ψηφιακά και θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Οι τηλεθεατές που λαμβάνουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ή/και να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής τους.
Παράλληλα, θα διακοπεί η αναλογική εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, αλλά και τα κανάλια της περιφέρειάς τους με υψηλής ποιότητας σήμα, άψογη εικόνα χωρίς «χιόνια» και τέλειο ήχο, ενώ θα έχουν πρόσβαση και σε νέες υπηρεσίες όπως τον εύχρηστο Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος (EPG).

Η Digea, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών, συμπεριλαμβάνει στο site της χρήσιμες πληροφορίες για τους τηλεθεατές. Στο www.digea.gr οι τηλεθεατές μπορούν να ενημερωθούν για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν, αλλά και για το πώς πραγματοποιείται ο επανασυντονισμός ή η σύνδεση του αποκωδικοποιητή.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Digea switch-off ψηφιακή μετάβαση
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορυφαία Διεθνής Διάκριση για την Prosvasis στα 2023 WITSA Global Innovation & Technology Excellence Awards

1ο Συνέδριο Συλλόγου Οπτικών Ινών Ελλάδος

Η ομάδα της Edenred Ελλάδας ενδυναμώνεται με νέο Marketing & CX Director, τον Γιάννη Ιατρίδη

instacar: νέος γύρος χρηματοδότησης, ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ για την επιτάχυνση του πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας

Tο Ministry of Testing Athens γιόρτασε τα 4 χρόνια ύπαρξής, στο 10ο meetup του

Γ.Μαρκατάτος – Μ.Μακρομάλλης, ΣΕΚΕΕ @ MWC 2022: «H ελληνική αποστολή στα καλύτερα της, φέτος!»

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Infocom Today #155: Πρωταθλητές οι Έλληνες νέοι στην ΤΝ, χαμηλά οι επιχειρήσεις!
  • Νέο επαγγελματικό κεφάλαιο για τον Ιωάννη Κωτσιόπουλο, Γενικό Διευθυντή του PIF
  • Ισχυρό δίπολο στην αγορά των smartphones, στην 50η επέτειο της Apple
  •  Η αδράνεια είναι ο μοναδικός κίνδυνος μπροστά στην ΤΝ – Το τελεσίγραφο των 18 μηνών
  • Lime: Φέρνει το LimePrime σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάνοντας τις μετακινήσεις πιο προσιτές
  • Η Eurelectric προειδοποιεί για την αύξηση των υβριδικών απειλών στα δίκτυα ενέργειας
  • Σχέδιο της ΕΚΤ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ανθεκτικότητας
RSS itsecuritypro.gr
  • Τι είναι το Cloud VPS και γιατί αποτελεί ιδανική επιλογή για τη σύγχρονη επιχείρηση
  • Η ADACOM αναδεικνύεται CyberArk Partner of the Year 2025 (EMEA)
  • Τι φέρνει ο νέος Κανονισμός Μηχανημάτων της Ε.Ε. στον τομέα της κυβερνοασφάλειας;
  • Το 1ο Roadshow Κυβερνοασφάλειας της Ingecom Ignition στην Ελλάδα στις 5 Μαρτίου
  • Η Πλαίσιο αποχαιρετά τον Γιώργο Γεράρδο
  • Microsoft: Για δεύτερη χρονιά κορυφαίος εργοδότης τεχνολογίας στην Ελλάδα
  • Η span φέρνει την κυβερνοασφάλεια στον πυρήνα της επιχειρησιακής ανθεκτικότητας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.