Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»News»Internet»Applications

Ημερίδα Mobile Payments: Νέα εποχή στις πληρωμές μέσω κινητού

14/11/2014infocomBy infocom2 Mins Read Applications Τεχνολογίες

H Warply, η κορυφαία ελληνική εταιρεία Mobile Marketing και CRM – διοργάνωσε με επιτυχία την ημερίδα με τίτλο “Mobile payments” που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του INNOVATHENS, του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

1_Speakers_Mobile_Payments_by_Warply_13.11

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, Παναγιώτης Μαρκίδης και είχε σαν κεντρικό θέμα τις καινοτόμες υπηρεσίες πληρωμών και αγορών από το κινητό τηλέφωνο.

Πυρήνα αποτέλεσε η συζήτηση μεταξύ βασικών “παιχτών” της αγοράς – για τις τάσεις της αγοράς στις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω κινητών. Οι ομιλητές, Βασίλης Κουτσούμπας από First Data, Γεράσιμος Λιβιεράτος από i-Square, Θωμάς Φιλίππου από Vodafone, Κωνσταντίνος Φρυδάκης από Τράπεζα Πειραιώς, Αντίγονος Παπαδόπουλος από Eurobank και Γιάννης Δοξαράς της Warply, παρουσίασαν και σχολίασαν τις νέες τεχνολογικές πλατφόρμες και τις προκλήσεις που θέτουν τα mobile payments, αλλά και τις ενέργειες και την τοποθέτησή των μεγάλων εταιρειών στην επερχόμενη πραγματικότητα.

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, είναι και ο αριθμός των χρεωστικών καρτών που πανελλαδικά ανέρχεται περίπου στα 10 εκατομμύρια*, σχεδόν όσες και οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι ανέπαφες συναλλαγές φαίνεται να είναι το μεγάλο στοίχημα των επόμενων χρόνων, για την παγκόσμια αγορά αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα, κυρίως λόγω δύο βασικών πυλώνων: της διαφάνειας και της πρόσβασης σε δεδομένα καταναλωτικών συμπεριφορών.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι κάτοχοι smartphones που είναι ταυτόχρονα και χρήστες mobile apps, είθισται να έχουν τέσσερις (4) φορές μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα να ξοδέψουν, ενώ πολύ σημαντικό για την αύξηση χρήσης καρτών και των mobile app για πληρωμές/αγορές είναι η παροχή κινήτρων μέσω προσφορών, κουπονιών, bonus points, κα. που συνδέουν τον καταναλωτή και με το offline point of sale.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ενώ οι πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως για το 2013 ανέρχονται σε 235$ δις, το 2017 θα φτάσουν τα 721$ δις. Όπως δήλωσε και ο CEO και Ιδρυτής της Warply, Γιάννης Δοξαράς: “από όλα τα στοιχεία και τις έρευνες, αποδεικνύεται ότι το mobile θα κυριαρχήσει πολύ σύντομα και στην Ελλάδα στις υπηρεσίες πληρωμών και στην καλούμενη διαδρομή προς το ταμείο – κυρίως λόγω των φιλικών προς το χρήστη διαδικασιών. Για το λόγο αυτό στη Warply θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να πρωτοπορούμε, σε νέες καινοτόμες υπηρεσίες για mobile πληρωμές, αγορές, εκπτωτικά κουπόνια και έρευνες καταναλωτή”.
* EEKT Μάϊος 2014

 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

CRM mobile marketing mobile payments Warply
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιάννης Δοξαράς: Η Warply κάνει άλμα στο μέλλον επενδύοντας στο Agentic AI

Pylon Flex: η απόλυτη web ERP & CRM πλατφόρμα από την Epsilon SingularLogic

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

H Warply και η Mastercard υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η Walk the Talk το νέο επικοινωνιακό agency της ευΖΗΝ feelόsophy sports
  • Τheon: Eπιταχύνει την επένδυση στη Harder Digital, ολοκληρώνει την εξαγορά της Kappa
  • ΥΠΕΘΟ – ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε 6,7 χιλιάδες δικαιούχους
  • Με 50.710 ρυθμίσεις στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό έκλεισε το 2025
  • UBITECH: 20 χρόνια καινοτομίας, νέα εποχή με ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα
  • Ομίλος επιχειρήσεων Σαρακάκη: Ο Roland W. Schacht νέος Business Unit Director
  • Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση μεταξύ CPA Kudos Greece και HBP Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε,
RSS itsecuritypro.gr
  • Η εμπιστοσύνη στην Τεχνητή Νοημοσύνη ξεκινά με ασφάλεια που μπορεί να αποδειχθεί, όχι απλά μία υπόσχεση
  • Η AWS λανσάρει το AWS European Sovereign Cloud και ανακοινώνει επέκταση σε όλη την Ευρώπη
  • Το Gemini παρουσιάζει τη λειτουργία “Personal Intelligence”
  • Η HP παρουσιάζει έξυπνες, βιώσιμες λύσεις για την υβριδική εργασία
  • Οι Ευρωπαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες αυξάνουν τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τις προσλήψεις
  • Η Microsoft Παραμένει η Μάρκα με τις Περισσότερες Απομιμήσεις σε Επιθέσεις Phishing
  • Η Performance Technologies αναλαμβάνει έργο €3 εκατ. για το Σύστημα Διαχείρισης Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.