Στα bitcoins στρέφεται η Βενεζουέλα

0

Σε αναζήτηση μεθόδων για να παρακάμψουν τους δυσλειτουργικούς οικονομικούς ελέγχους και να μπορούν να πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου, βρίσκονται οι Βενεζουελάνοι.

sur-bitcoin

Το Βενεζουελάνικο Μπολιβάρ έγινε “σκληρό” νόμισμα λόγω των αυστηρών ελέγχων συναλλάγματος που εισήγαγε προ δεκαετίας ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες. Έτσι, ακόμη και μικρές συναλλαγές σε δολάρια είναι ανέφικτες για τους περισσότερους Βενεζουελάνους.

Το bitcoin μοιάζει ως η πλέον ιδανική λύση καθώς στη χώρα υπάρχουν πολλοί fans του εικονικού νομίσματος. Στο πλαίσιο αυτό, οι Kevin και Victor Charles, δύο αδέρφια που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη Βενεζουέλα, αλλά εδρεύουν στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάζουν αυτήν την εβδομάδα το ανταλλακτήριο SurBitcoin”, την online υπηρεσία που θα φέρει σε επαφή πωλητές και υποψήφιους αγοραστές σε bitcoin.

Η εναλλακτική προσέγγιση στις αγοραπωλησίες με τη χρήση bitcoin, έχει “άρωμα ανατροπής” της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με την ιδιαίτερη νομισματική πολιτική που διέπει τη Βενεζουέλα, ωστόσο η κυβέρνηση του Προέδρου Μαδούρο δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο εν λόγω ζήτημα.

Share.

Leave A Reply