Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Η Βρετανία παρουσιάζει σχέδιο για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

0

Η Μεγάλη Βρετανία παρουσίασε σχέδιο για τη ρύθμιση του τομέα των κρυπτονομισμάτων, προτείνοντας μια σειρά μέτρων μέσω των οποίων θα ευθυγραμμιστεί η ρύθμιση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από το crypto με εκείνη των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

Μεταξύ των προτάσεων που αποκαλύφθηκαν την Τρίτη βρίσκεται και μια κίνηση η οποία θα οδηγήσει στην ενίσχυση των κανόνων για τη λειτουργία επιχειρήσεων που αποθηκεύουν crypto για λογαριασμό των πελατών τους.

Επί του παρόντος, η αγορά του crypto δεν υπόκειται σε κάποια παγκόσμια ρύθμιση, με τις εταιρείες να καλούνται απλώς να διενεργούν ελέγχους για να αποτρέψουν το ξέπλυμα χρήματος. Ωστόσο, η βρετανική Financial Conduct Authority (FCA) ανέφερε ότι περισσότερο από το 80% των αιτούντων άδεια δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι ήταν σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών, Andrew Griffith, Οι κανόνες θα διασφαλίζουν «ισχυρά, διαφανή και δίκαια πρότυπα», τα οποία θα είναι σύμφωνα με την προσέγγιση του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού τομέα.

Οι προτάσεις που αποκαλύφθηκαν την Τρίτη θα επιβάλουν, επίσης, αυστηρότερες απαιτήσεις διαφάνειας στα crypto exchanges, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δημοσιεύουν ενημερωτικά έγγραφα και καθορίζουν σαφείς απαιτήσεις για τις συναλλαγές με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η κατάρρευση του FTX έχει εντείνει τις προσπάθειες των παγκόσμιων ρυθμιστικών αρχών για έλεγχο στην αγορά του crypto. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έχουν ήδη υποβάλει τις δικές τους προτάσεις, σε σχέση με βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου για την προστασία των καταναλωτών.

Share.

Comments are closed.