Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Αλλαγές στην ανάπτυξη δικτύου Wi-Fi για AT&T και Comcast

0

Η AT&T είναι έτοιμη να προχωρήσει στη συγχώνευση των τμημάτων ασύρματης και bussiness, σε μια ενιαία μονάδα με επικεφαλής τον Ralph de la Vega.

ATT

Η ανακοίνωση έρχεται ως επακόλουθο της γενικής τάσης των εταιρειών τηλεπικοινωνίας, να δελεάσουν τους πελάτες των επιχειρήσεων μακριά από τους παραδοσιακούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς.

Αποσκοπώντας να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική, η AT&T επιθυμεί να συνδυάσει ενσύρματες και ασύρματες λειτουργίες της, περιλαμβάνοντας την εξυπηρέτηση πελατών.

Οι πελάτες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% των εσόδων από κινητές επικοινωνίες της εταιρείας.

Στην αντίπερα όχθη, η εταιρεία Comcast αναπτύσσει με σταθερούς ρυθμούς το Wi-Fi δίκτυό της και σχεδιάζει να ελέγχει 8 εκατομμύρια hotspots έως το τέλος του έτους, καλύπτοντας τις 19 από τις 30 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ. H εταιρεία  επιδιώκει επίσης έγκριση των αμερικανικών αρχών για την εξαγορά της Time Warner Cable Inc, η οποία ελέγχει αυτή τη στιγμή 34.000 Wi-Fi hotspots.

Εάν η εξαγορά εγκριθεί, η συγχωνευμένη εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα ενδεχομένως να αμφισβητήσει την κυριαρχία των αμερικανικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών Verizon Communications και η AT&T στην παροχή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ακόμα και φωνητικών υπηρεσιών.

Share.

Leave A Reply