Νέο κύμα απολύσεων στη Cisco

0

Η Cisco Systems Inc ανακοίνωσε πρόβλεψη για «μέτριο» οικονομικό τρέχον τρίμηνο, κάτι που θα την ωθήσει να περικόψει άλλες 6000 θέσεις εργασίας.

Cisco-Logo-at-Headquarters

Το γεγονός αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της γενικότερης διάθεσης της κατασκευάστριας εξοπλισμού δικτύων για μετάβαση προς ένα νέο κύκλο εργασιών, με προσανατολισμό τα  high-end switches και routers.

Ο τελευταίος κύκλος απολύσεων αποτελεί την τρίτη μείωση εργατικού δυναμικού σε ισάριθμα έτη, μιας και εδώ και πολλά χρόνια, η εταιρεία που καθιερώθηκε ως συνώνυμη με την έκρηξη του Internet, αγωνίζεται για τη διατήρηση της ανάπτυξής της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2013 ότι θα μειώσει 4000 θέσεις εργασίας, ενώ και το 2011 δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της στους 11000 εργαζομένους.

Όπως δήλωσε ο CEO της Cisco, John Chambers, σε αναλυτές: “Η αγορά δεν περιμένει κανέναν. Εμείς πρόκειται να την οδηγήσουμε εκεί που επιθυμούμε. Η ικανότητα να το κάνουμε αυτό απαιτεί κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Εμείς θα διαχειριστούμε το κόστος μας επιθετικά και θα επιφέρουμε ώθηση για μεγαλύτερη απόδοση.”

Στις αναδυόμενες αγορές, η εταιρεία αντιμετωπίζει υποτονικές πωλήσεις και αύξηση του ανταγωνισμού. Χαρακτηριστικά, οι παραγγελίες προϊόντων από την Κίνα μειώθηκαν κατά 23% και από τη Βραζιλία κατά 13%.

Οι πωλήσεις των high-end routers και switches της Cisco μειώθηκαν κατά 7% και 4% τα τελευταία δύο έτη, καθώς οι μεγαλύτεροι πελάτες της άργησαν να παραγγείλουν τις νέες σειρές προϊόντων της. Τα  έσοδα από το κέντρο δεδομένων της αυξήθηκαν 30% και τα έσοδα στον τομέα της ασφάλειας αυξήθηκαν κατά 29%.

Share.

Leave A Reply