Κινεζική πρόταση για την εξαγορά της OmniVision

0

Η αμερικανική εταιρεία OmniVision Technologies ανακοίνωσε ότι έλαβε πρόταση εξαγοράς από μια ομάδα Κινέζων επενδυτών, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και μια κρατική επιχείρηση.

Η προτεινόμενη εξαγορά κοστολόγησε την OmniVision σε περίπου 1,7 δισ. δολ., αλλά θα αντιμετωπίσει εξονυχιστικό έλεγχο από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), αν φυσικά οι υπεύθυνοι της εταιρείας από τη Santa Clara δεχτούν την πρόταση.

Προσπάθειες από κινεζικές επιχειρήσεις να αγοράσουν αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας στο παρελθόν, αντιμετώπισαν ενδελεχείς ελέγχους, κυρίως λόγω της ανησυχίας για προβλήματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και φόβους για μεταφορά τεχνολογίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η OmniVision κατασκευάζει μικροεπεξεργαστές ψηφιακής απεικόνισης για φωτογραφικές μηχανές, smartphones και tablet, συμπεριλαμβανομένων των iPhones της Apple.

Ο κινεζικός επενδυτικός όμιλος, με επικεφαλής την Hua Capital Management Ltd, περιλαμβάνει την κρατική Shanghai Pudong Technologies και την Technology Investment Co Ltd.

Η OmniVision διαθέτει ένα κέντρο σχεδιασμού και μια εγκατάσταση δοκιμών στην Κίνα και σχεδόν το 80% των εσόδων της προέρχονται από εκεί.

Share.

Leave A Reply