Συμφωνία μεταξύ των United Internet και Rocket Internet

0

O γερμανικός πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου United Internet AG θα επενδύσει 435 εκατ. ευρώ για το 10,7% των μετοχών της ομάδας επιχειρηματικών κεφαλαίων Rocket Internet, όπως ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο εταιρείες.

Rocket-Internet1

Με έδρα το Βερολίνο, η Rocket Internet έχει ως στόχο να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση Διαδικτύου έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα και αναμένεται να εκδώσει  μετοχές της στη Φρανκφούρτη αργότερα μέσα στο 2014, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Η United Internet έχει συνεργαστεί ξανά με τον ιδρυτή της Rocket, Oliver Samwer και τα αδέρφια του, μέσω του Global Founders Capital.

Η United Internet θα πραγματοποιήσει προσφορά συμμετοχής  102 εκατ. ευρώ σε μετοχές της από την Global Founders Capital στη Rocket, ενώ οι αδελφοί Samwer θα συμβάλλουν μέσω τόκων χαρτοφυλακίου τους, αξίας 153 εκατ. ευρώ, σε αντάλλαγμα για τις μετοχές της Rocket.

Ο CEO της United Internet, Ralph Dommermuth, που θα γίνει μέλος του εννεαμελούς εποπτικού συμβουλίου της Rocket, ως μέρος της συμφωνίας, δήλωσε ότι εξετάζει παράλληλα το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας Versatel.

Share.

Leave A Reply