Ναυάγιο στην εξαγορά της T-Mobile από τη Sprint

0

Η πολυαναμενόμενη συγχώνευση των Sprint και T-Mobile τελικά κατέληξε στο κενό, ενώ έκπληξη αποτελεί και η παραίτηση του CEO της Sprint, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

tmo-sprint-merger_large_verge_medium_landscape

Για μήνες οι υπεύθυνοι της Sprint φέρονταν να αποσκοπούν στην εξαγορά του τμήματος της T-Mobile στις ΗΠΑ και όλα έδειχναν ότι θα κατέληγαν τελικά στην ανακοίνωση της συμφωνίας. Σημαντικά ρυθμιστικά εμπόδια ανάγκαζαν την αναβολή επίσημων ανακοινώσεων, αλλά η συμφωνία είχε θεωρηθεί λίγο πολύ ως δεδομένη.

Σήμερα όμως, πολλές πηγές αναφέρουν ότι σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Sprint την Τρίτη, αποφασίστηκε τελικά να μην πραγματοποιηθεί η εξαγορά των 32 δισ. δολ.. Αποφασίστηκε, επίσης, η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Sprint, Dan Hesse. Το ταραγμένο κλίμα στους κόλπους της Sprint επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση της ιαπωνικής Softbank, πλειοψηφικός μέτοχος της Sprint, η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ανησυχεί για τις δυσκολίες που θα επιφέρει η αλλαγή διοίκησης, στη διαχείριση της εταιρίας.

Αν και το κύριο πρόβλημα σχετικά με την εξαγορά πιστεύεται πως είναι οι ρυθμιστικές πιέσεις, είναι πιθανό να υπάρξουν προσφορές εξαγοράς είτε για τη Sprint, είτε για την T-Mobile από τους αντιπάλους, καθώς τα δύο δίκτυα εξακολουθούν να υστερούν σε μεγάλο βαθμό από τους ανταγωνιστές τους, τη Verizon  και την AT&T.

Share.

Leave A Reply