Η Alcatel-Lucent ανακοίνωσε τα σχέδιά της για πολιτική χρηματιστηριακής προσφοράς (IPO) των μετοχών της εταιρείας, που αφορούν το τμήμα υποβρύχιων καλωδίων, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να ψάχνει τρόπους να περιορίσει τις απώλειες από τα τμήματα που παρουσιάζουν χαμηλή ανάπτυξη.

iwsktDUQ8RjY

Η Alcatel θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών της επιχείρησης, ενώ το IPO θα παρέχει πόρους για την περαιτέρω επέκταση της επιχείρησης στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η πώληση των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η ανακοίνωση ήρθε μαζί με τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, που καταγράφουν έσοδα 3.279 εκατ. ευρώ και αύξηση 0,7% των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών. Εξαιρουμένων των τμημάτων που αναμένεται να πωληθούν λόγω χαμηλής κερδοφορίας, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5%, κυρίως λόγω του αυξανόμενου αριθμού των συμβολαίων LTE, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 136 εκατ. ευρώ ή 4,1% των εσόδων. Η Alcatel κινήθηκε σε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 96 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας επιστροφή στα κέρδη στο τμήμα Access.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply