Εξαγορά Fullscreen από Otter Media

0

Η Otter Media, που αποτελεί joint venture της AT&T και της Chernin Group, φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Fullscreen, του πιο δημοφιλούς δικτύου video της πλατφόρμας Youtube.

att-logo-times-square-ny-2

Η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και ο όμιλος επενδυτών του μεγιστάνα των media, Peter Chernin, φημολογείται ότι θα χρειαστεί να καταβάλουν από 200 εκατ. έως 300 εκατ. δολ. για να πάρουν τον έλεγχο της Fullscreen, όπως αναφέρεται στο τεχνολογικό blog Re/code.

Η κίνηση αυτή της Otter Media μάλιστα, πιθανώς να πρόλαβε και άλλους ενδιαφερόμενους για την αγορά του καναλιού, με τις Time Warner, Yahoo και Relativity Media να πιθανολογείται ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς.

Το Fullscreen είναι κανάλι του δημοφιλές δικτύου video του Youtubeμε περιεχόμενο σχετικό με τεχνολογικά εργαλεία και συμβουλές στρατηγικής. Αποτελεί το πιο δημοφιλές κανάλι, καθώς έχει 100 εκατ. συνδρομητές, ενώ τα video του συνολικά έχουν 3 δισ. views μηνιαίως.

Η εξαγορά θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Walt Disney, που για 500 εκατ. δολ. απέκτησε το κανάλι Maker Studios νωρίτερα μέσα στο έτος, φέρνοντας στο προσκήνιο την δυνητική αξία της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς των καναλιών περιεχομένου στο YouTube.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply