Αυξημένη κερδοφορία για την Intel στο β’ τρίμηνο του έτους

0

H Intel ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 13,8 δισ. δολ. για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λειτουργικά κέρδη 3,8 δισ. δολ., καθαρά κέρδη 2,8 δισ. δολ. και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,55 δολ. Η εταιρεία είχε εισροή μετρητών περίπου 5,5 δισ. δολ. σε μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα 1,1 δισ. δολ. και χρησιμοποίησε 2,1 δισ. δολ. για επαναγορά 74 εκατ. μετοχών.

intel-hq1

«Τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου έδειξαν τη δύναμη της στρατηγικής μας για την επέκταση της εμβέλειας της τεχνολογίας της Intel από τα περιβάλλοντα datacenter στους προσωπικούς υπολογιστές και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων,» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IntelBrianKrzanich.  «Με την ανάπτυξη της οικογένειας BaytrailSoC που διαθέτουμε, έχουμε επεκταθεί σε τμήματα όπως τα συστήματα που βασίζονται σε περιβάλλον Chrome και είμαστε στη σωστή πορεία για την επίτευξη του στόχου μας για 40 εκατομμύρια μονάδες ταμπλετών. Επιπρόσθετα, επιτύχαμε ένα σημαντικό ορόσημο για το επερχόμενο προϊόν μας, την οικογένεια Broadwell με τεχνολογία 14nm, ενώ αναμένεται να έχουμε τα πρώτα τέτοια συστήματα διαθέσιμα στα καταστήματα για την εορταστική περίοδο στα τέλη του 2014.»

Η Intel ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει περισσότερα μετρητά στους μετόχους μειώνοντας περαιτέρω το ταμειακό της υπόλοιπο μέσω της αύξησης επαναγορών μετοχών. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε μια αύξηση της τάξεως των 20 δισ. δολαρίων στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και η εταιρεία προβλέπει επαναγορές μετοχών περίπου 4 δισ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο, με επιπρόσθετες επαναγορές μετοχών στο τέταρτο τρίμηνο. Κατά την τελευταία δεκαετία, η Intel έχει επιστρέψει περίπου 90 δισ. δολ. σε μετόχους μέσω μερισμάτων και επαναγορών μετοχών.

«Αυτή η αλλαγή στη διάρθρωση του κεφαλαίου μας είναι η συνέχεια μιας πολυετούς εστίασης στη δημιουργία αξίας, στην επιστροφή χρημάτων στους μετόχους μας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης μας στην εταιρεία,» δήλωσε ο StacyJ. Smith, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Intel.

Βασικές Οικονομικές Πληροφορίες και Τάσεις στις Επιχειρηματικές Μονάδες για το δεύτερο τρίμηνο

  •  Τα έσοδα του PCClientGroup διαμορφώθηκαν στα 8,7 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 6%  σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Τα έσοδα του DataCenterGroup διαμορφώθηκαν στα 3,5 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 19% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Τα έσοδα από το Group για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων ανήλθαν στα 539 εκατ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 24% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Τα έσοδα του Mobile και CommunicationsGroup ανήλθαν στα 51 εκατ. δολ., σημειώνοντας μείωση 67% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση 83% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
  • Τα έσοδα από τα τμήματα λογισμικού και υπηρεσιών ανήλθαν στα 548 εκατ. δολ., σημειώνοντας μείωση 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση 3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Share.

Leave A Reply