Στην America Movil το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Telekom Austria

0

Σε εξαγορά επιπλέον ποσοστού 23,5% των μετοχών της Telekom Austria AG (TKA) προχωρά η America Movil, ενισχύοντας την παρουσία της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Ευρώπης.

telecom_austria

Η μεξικανική εταιρεία επιθυμεί να συγκεντρώσει το πλειοψηφικό πακέτο της TKA (περίπου 50,8%). Η θέληση του Carlos Slim, ιδιοκτήτη της America Movil, να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά είχε γίνει εμφανής και πέρσι, όταν είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει την ολλανδική τηλεφωνική εταιρεία Royal KPN NV, χωρίς επιτυχία.

Μετά τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή του Μεξικό και τις πιέσεις του προέδρου της χώρας για αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η επιλογή της πιο σταθερής ευρωπαϊκής αγοράς αποτελεί μονόδρομο για την America Movil. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η America Movil και το Αυστριακό κράτος (που είναι μέτοχος στην ΤΚΑ) δεσμεύονται να αυξήσουν το κεφάλαιο της Telekom Austria κατά 1 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση της Αυστρίας θα κρατήσει τουλάχιστον το 25% συν μία μετοχή στην Telekom Austria, διατηρώντας το δικαίωμα άσκησης βέτο σε σημαντικές αποφάσεις.

Share.

Leave A Reply