Το Silicon Valley αποτελεί εδώ και χρόνια την κοιτίδα του τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας, όμως τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον της ασιατικής αγοράς  έχει στραφεί στο Silicon Waldi.

Silicon_Wadi

Η περιοχή αυτή του Ισραήλ αναδεικνύεται σε πόλο έλξης μεγάλου αριθμού εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, με τελευταία τη Samsung να σκοπεύει να εγκαταστήσει ερευνητικό της κέντρο εκεί. Οι άριστες μάλιστα επιχειρηματικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κορέα και το Ισραήλ, αναμένεται να ενισχύσουν τη διάθεση περισσότερων τέτοιων κινήσεων από την πλευρά των μεγαλύτερων παικτών της τεχνολογικής αγοράς.

Δεδομένης της διάθεσης συνεργασίας από την Κυβέρνηση του Ισραήλ, αλλά και το άριστα τεχνολογικά  καταρτισμένο προσωπικό που προσφέρει, οι εταιρείες φαίνεται να είναι έτοιμες να αγνοήσουν την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη γύρω περιοχή. Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η παρομοίωση του επιχειρηματικού μοντέλου που ακολουθεί το Ισραήλ με αυτό της Νότιας Κορέας, δεδομένου του μικρού μεγέθους και των “κακών σχέσεων” με τους γείτονές τους.

Πέραν της Κορέας, πολλές κινεζικές εταιρείες εγκαταλείπουν τις πιο αμφίβολες και «αφιλόξενες» βάσεις τους στην Ευρώπη, για να μετακομίσουν στο Silicon Wadi. Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται στην περιοχή πάνω από μία ντουζίνα επιχειρηματικά σχέδια από ασιατικές εταιρείες, όταν πριν από τρία χρόνια δεν υπήρχε κανένα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply