Έρχεται η πρώτη debit card για bitcoin από την Xapo

0

Το χρηματοκιβώτιο ψηφιακών νομισμάτων Xapo ανακοίνωσε πως άντλησε χρηματοδότηση 20 εκατ. δολ. από την Greylock Partners και την Index Ventures, αυξάνοντας το συνολικό κεφάλαιο στα 40 εκατ. δολ.

xapo

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Techcrunch, η εταιρεία στοχεύει να χρησιμοποιήσει πόρους για να κάνει το bitcoin πιο εύκολα διαθέσιμο στον μέσο χρήστη και να επιτύχει την ασφαλή αποθήκευση του. Η Xapo είναι μια «τράπεζα» για bitcoin που θα επιτρέπει σε όσους κατέχουν ψηφιακά νομίσματα να χρησιμοποιούν ειδική debit card για την πραγματοποίηση αναλήψεων και παράλληλα θα προσφέρει στους θεσμικούς επενδυτές ένα ασφαλές χρηματοκιβώτιο.

«Είναι σημαντικό να μην είμαστε κοντόφθαλμοι όσον αφορά το bitcoin. Σήμερα, το bitcoin χρησιμοποιείται κυρίως ως αποθήκευση αξίας. Σύντομα, θα αποτελεί ένα μηχανισμό πληρωμών. Στο κοντινό μέλλον θα είναι και λογιστική μονάδα» έγραψε σε ανακοίνωση ο Wences Casares, ιδρυτής και CEO της εταιρείας.

«Η εταιρεία έχει παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της debit card. Οι κάρτες θα αποσταλούν στους πρώτους πελάτες στα μέσα Ιουλίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Xapo, Dani Metz.

Share.

Leave A Reply