Επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στην Travelplanet24

0

Χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκ. ευρώ από 2 χρηματοδοτικά κεφάλαια, την Elikonos Jeremie Fund και Odyssey Jeremie Partners έλαβε η Travelplanet24, μία από τις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα.

tp24_logo_1

Πρόκειται όπως ανακοινώθηκε για την μεγαλύτερη επένδυση κεφαλαίου που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα με κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) μέσω του επενδυτικού προγράμματος Jeremie. Η χρηματοδότηση συντονίστηκε από την First Athens Corporate Finance.

Σύμφωνα με την Travelplanet24 το 2014 αποτελεί την αφετηρία των επενδύσεων που θα συμβάλουν στην εξέλιξη της Travelplanet24 σε ηγέτη στο κλάδο των διαδικτυακών γραφείων τουρισμού καθώς και την διαρκή επέκταση της στο εξωτερικό.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η εταιρεία μας εξασφάλισε μια τόσο μεγάλου ύψους χρηματοδότηση όπως και την εμπιστοσύνη των επενδυτών του βεληνεκούς των Elikonos Jeremie και Odyssey Venture Partners. Η επένδυση θα κατευθυνθεί για την ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρείας στο εξωτερικό, για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και πιθανές εξαγορές εταιρειών στις χώρες στρατηγικού ενδιαφέροντος», δήλωσε ο Philipp Brinkmann CEO, της Travelplanet24.

Η Travelplanet24 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα της Ευρώπης. Το 2013 η εταιρεία υπερδιπλασίασε τον κύκλο εργασιών της, από 98 εκ. το 2012 σε 206 εκ. ευρώ το 2013, κατατάσσοντας την ανάμεσα στους κύριους παίκτες του κλάδου.

«Πιστεύουμε σε μια ελληνική εταιρεία με δυναμική στρατηγική και διαρκή εξέλιξη στο εξωτερικό και είδαμε στην Travelplanet24 σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτυακού τουρισμού», δήλωσε ο Τάκης Σολωμός, Partner της Elikonos Jeremie.

Η Travelplanet24.com, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και πρωτοποριακές web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα, η εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα online travel agencies στην Ελλάδα και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 30 αγορές και έχει γραφεία στο Σύνταγμα, το Βουκουρέστι και το Σάο Πάολο.

Το Elikonos Jeremie SICAR, με έδρα το Λουξεμβοὐργο, είναι ένα κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών, ύψους Ευρώ 17εκ, με βασικό επενδυτή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), μέσω του επενδυτικού προγράμματος Jeremie.

To Odyssey Jeremie Partners SICAR είναι κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών με έδρα στο Λουξεμβούργο και γραφεία στην Αθήνα και το Palo Alto. To Odyssey επενδύει σε νέες, γρήγορα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνιών.

H First Athens Corporate Finance, μέλος του διεθνούς δικτύου χρηματοοικονομικών συμβούλων Globalscope Partners, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2009, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και συμβουλών, σε θέματα χρηματοδότησης, εισαγωγής σε ξένα χρηματιστήρια και εταιρικής ανάπτυξης.

Share.

Leave A Reply