Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Πρωτόκολλα συνεργασίας με υπουργεία προωθεί ο ΣΕΠΕ

0

Πρωτόκολλα συνεργασίας με 5 υπουργεία προωθεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), προκειμένου να αναπτυχθούν δράσεις για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.

pressBrunch3

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΣΕΠΕ Γ. Σύρρο, η συνολική απασχόληση στον τομέα ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) στην Ελλάδα είναι μόλις 1,6%, τη στιγμή που ο μέσος όρος στην ΕΕ φθάνει το 3,4%.

Όπως ελέχθη από τα στελέχη του ΣΕΠΕ στο πλαίσιο της  πανευρωπαϊκής εκστρατείας e-skillsforjobs 2014 και της σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται στις 6 Μαΐου στη χώρα μας η ζήτηση για επαγγελματίες στον κλάδο των ΤΠΕ στην Ευρώπη θα φθάσει τις 900.000 θέσεις εργασίας, ενώ στην Ελλάδα οι κενές θέσεις στο συγκεκριμένο κλάδο αναμένεται να διαμορφωθούν μέχρι το 2020σε 1.800.

Ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Α. Τζήκας σημείωσε ότι ο ΣΕΠΕ έχει ως κύριο στόχο να αναδείξει το θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς  οι επενδύσεις σε ψηφιακές δεξιότητες είναι επιτακτική ανάγκη για τη μείωση της ανεργίας που αποτελεί και το βασικό στόχο του e-skills.

Στο πρωτόκολλο συνεργασίας εκτός από τον ΣΕΠΕ συμμετέχουν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Υποδομών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Share.

Leave A Reply