Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Καλπάζουσα κερδοφορία για την Huawei στην αγορά των smartphones

0

Η Κινεζική εταιρεία, εκμεταλλευόμενη τον ανταγωνισμό στο cloud και mobile computing, κατόρθωσε να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία smartphones στον κόσμο για το 2013, καταγράφοντας την ταχύτερη αύξηση κερδών στην αγορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

huawei

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για το 2013 ανήλθαν στο ποσό ρεκόρ των 38,45 δισ. δολ., ενώ τα καθαρά κέρδη της, αυξήθηκαν κατά 34,4% στα 3,38 δισ. δολ. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 4,68 δισ. δολ, μέσα δηλαδή στο προσδοκώμενο εύρος που είχε οριστεί από την εταιρεία και κυμαινόταν από 4,6 ως 4,73 δισ. δολ.

Η αύξηση των εσόδων της Huwaei στην εγχώρια αγορά αυξήθηκε κατά 14% από το 2012, αντιπροσωπεύοντας πλέον πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Huawei, για το 2014 εκτιμάται περαιτέρω αύξηση των εσόδων της εταιρείας κατά 10%, ενώ οι συνολικές πωλήσεις ως το 2018 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 70 δισ. δολ.

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei, Eric Xu, σχολιάζοντας τον οικονομικό απολογισμό της εταιρείας επισήμανε: «Χάρη στο ευνοϊκό παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον και την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής της εταιρείας μας, πετύχαμε τους στόχους μας για το 2013».

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, από την 1η Απριλίου, καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου της Huawei Technologies, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος  αναπληρωτής πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Guo Ping.

Share.

Leave A Reply