Δημοπρατούνται στο eBay πολυτελή υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Ιταλικής κυβέρνησης

0

Στην προσπάθεια που κάνει να δείξει ότι ανταποκρίνεται στις πιέσεις για μείωση των δαπανών, η ιταλική κυβέρνηση δημοπρατεί στο eBay μερικά από τα πολυτελή υπηρεσιακά αυτοκίνητά της, συμπεριλαμβανομένων Jaguars και Maseratis.

Matteo-Renzi

Συνολικά 151 οχήματα, εκ των οποίων 40 BMW, που ανήκουν σε δημοσίους φορείς της Ιταλίας, διατίθενται προς πώληση από την κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να μειωθεί η δημόσια δαπάνη. Υπολογίζεται πως τα λειτουργικά έξοδα του πολυτελούς στόλου, κοστίζουν στην Ιταλική κυβέρνηση περισσότερο από 1 δις ευρώ ετησίως.

Η κίνηση αυτή θεωρείται συμβολική από την πλευρά του νέου Πρωθυπουργού Matteo Renzi, που στοχεύει στην μεταστροφή του κοινού αισθήματος, ζητώντας από τους πολιτικούς να διατηρούν χαμηλό προφίλ, υποσχόμενος παράλληλα φορολογικές ελαφρύνσεις. Ακόμη και ο Πάπας Φραγκίσκος, έχει αφήσει στην άκρη την παπική Mercedes – λιμουζίνα, χρησιμοποιώντας πλέον ένα Ford Focus.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον στις δημοπρασίες έχει επικεντρωθεί σε μια γκρίζα Alfa Romeo 166, με τρέχουσα κορυφαία προσφορά στα 8.621 ευρώ, ενώ μια BMW 525D, έχει δεχτεί κορυφαία προσφορά στα 15.050 ευρώ. Δυνατότητα υποβολής προσφορών υπάρχει και για δύο Jaguares που είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, καθώς και για εννέα Maseratis.

Share.

Leave A Reply