Οι Industry Disruptors φέρνουν στην Ελλάδα το Founder Institute

0

Ο μεγαλύτερος startup accelerator στον κόσμο, το Founder Institute, φέρνει στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα κατάρτισης για νεοφυής επιχειρήσεις, έπειτα από πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Industry Disruptors.

idfi

Σε εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής κατάρτισης του Founder Institute έχουν τη δυνατότητα να ενταχτούν όσοι θέλουν να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα πάνω στον τεχνολογικό τομέα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που «τρέχει» με μεγάλη επιτυχία το Founder Institute σε 36 χώρες και πάνω από 70 πόλεις σε όλον τον κόσμο, κι έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Τα credits για την επιτυχία αυτή θα πρέπει να αποδοθούν στον οργανισμό Industry Disruptors, που προωθεί την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, διότι χάρη στην 6μηνη προσπάθεια που κατέβαλε, κατάφερε να πείσει το Founder Institute για το πρόσφορο έδαφος που υπάρχει στην Ελλάδα προκειμένου να αναδειχτούν εταιρείες που εστιάζουν στον τομέα της τεχνολογίας.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι τετράμηνη, αρχής γενομένης από τις 7 Μαΐου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιηθούν 14 απογευματινές συνεδρίες τόσο στο φυσικό χώρο των Industry Disruptors, όσο και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κάθε ενότητα του προγράμματος θα παραδίδεται από τρεις μέντορες, οι οποίοι θα μοιράζονται τις απόψεις τους και θα παρέχουν συμβουλές μέσα από την εμπειρία τους. Αξίζει να αναφερθούν μερικά δυνατά ονόματα μεντόρων όπως ο Σωτήρης Συρμακέζης (γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς), ο Γιάννης Δοξαράς (διευθύνων σύμβουλος Warp.ly), ο Κωστής Σταυρόπουλος (διευθύνων σύμβουλος του iSquare), ο Τάσος Φλάμπουρας (γενικός διευθυντής της Aventurine), ο Μάρκος Βερέμης (ιδρυτής και CEO της Upstream), ο Χρήστος Κασκαβέλης (ιδρυτής και COO της Velti) και πάρα πολλοί ακόμα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης ως τις 25 Απριλίου, και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 499 ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών και διαχειριστικών εξόδων του προγράμματος, καθώς και για τα κόστη μεταφοράς και διαμονής των μεντόρων.

Σημειώνεται πως όσοι υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ως τις 30 Μαρτίου δεν θα επιβαρυνθούν με το κόστος εγγραφής καθώς επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν και δύο υποτροφίες, μία για τον καλύτερο υποψήφιο (Applicant Distinction Fellowship) και μία για την καλύτερη γυναίκα υποψήφιο (Female Founder Fellowship).

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων προκειμένου το ευρύ κοινό να ενημερωθεί σχετικά με αυτό. Στην πρόσφατη, πρώτη, εκδήλωση που έλαβε χώρα στο «The Cube», παρευρέθησαν αρκετοί επίδοξοι επιχειρηματίες προκειμένου να μάθουν λεπτομέρειες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Founder Institute.

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησαν μετά το τέλος της εκδήλωσης οι συνιδρυτές των Industry Disruptors Μιχάλης Στάγκος και Κάρλα Τάνας, καταδεικνύοντας την μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το πρόγραμμα του Founder Institute διεθνώς, είπαν χαρακτηριστικά πως: «το Founder Institute κατάφερε να αντιστρέψει τη ρήση που λέει πως 9 στα 10 startups αποτυγχάνουν, δημιουργώντας 9 στις 10 βιώσιμες επιχειρήσεις». Απαριθμώντας μια σειρά από «βαριά» ονόματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως μέντορες, ο κ. Στάγκος συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια νέα εθνική ομάδα πρωταθλητών στο κομμάτι του τεχνολογικού startup».

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη των συνιδρυτών του Industry Disruptors στο infocom.gr


Share.

Leave A Reply