Μειώνονται διαρκώς τα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας

0

Νέα μείωση καταγράφεται στα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι της τάξεως του 10%.

100013877-chart_red_arrow_down.600x400

Εκτιμάται πως στο ποσοστό αυτό θα διαμορφωθούν οι απώλειες της  κινητής για ολόκληρο το έτος.

Η αγορά κινητής τηλεφωνίας συρρικνώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά όπου τα έσοδα από υπηρεσίες μειώθηκαν περίπου 18%. Από τα 2,5 δις. ευρώ έσοδα από υπηρεσίες το 2012, το 2013 έκλεισε λίγο πάνω από τα 2 δις. ευρώ και η προοπτική είναι να πέσει κάτω και από τα 2 δις. φέτος. Τα παραπάνω είναι απόρροια της μείωσης των τελών τερματισμού που επιβάλλεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και του ανταγωνισμού.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δίνουν τη μάχη στις υπηρεσίες οι οποίες γίνονται ολοένα και πιο προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε συνδρομητή.

Να σημειωθεί ότι το 2013 η κινητή ευρυζωνικότητα αυξήθηκε (από συνολικά 4,3 εκατ. συνδρομητές που συνδέονταν στο internet μέσω laptop και smartphone το 2012, σε 5,381 εκατ.)  αλλά ακόμα δεν θεωρείται πως κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Το γεγονός αυτό συνδέεται και με την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των δικτύων νέας γενιάς. Προσδοκάται ότι το επόμενο διάστημα θα «τρέξουν» γρηγορότερα οι εγκρίσεις κεραιών προκειμένου να αναβαθμιστούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Share.

Leave A Reply