Δεν αφορά τη Wind Hellas η διαμάχη για την Hellas Telecommunications

0

Η Wind δεν έχει λόγο να ασχολείται με τη δικαστική διαμάχη που υπάρχει μεταξύ των εκκαθαριστών της Hellas Telecommunications (η εταιρεία που προηγουμένως την έλεγχε) και των παλαιών μετόχων της, δηλαδή των επενδυτικών κεφαλαίων TPG Capital Management και Apax Partners.

sawiris

Τα παραπάνω αναφέρει αρμόδιο στέλεχος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με αφορμή τις εξελίξεις που σημειώνονται σε δικαστήρια στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι εκκαθαριστές υπέβαλαν αγωγή κατά των πρώην ιδιοκτητριών της Hellas Telecommunications στο Πτωχευτικό Δικαστήριο του Μανχάταν, υποστηρίζοντας πως οι Apax και TPG προχώρησαν «σε εξαγορά υψηλής μόχλευσης δύο ελληνικών εταιρειών» και εν συνεχεία «μετάγγισαν περισσότερα από 1 δισ. ευρώ». Η άλλη εταιρεία που εξαγοράστηκε -διευκρινίζεται στο κείμενο- ήταν η Q-Telecom.

Οι εκκαθαριστές ζητούν από τις TPG και Apax αποζημιώσεις για μία από τις «χειρότερες υποθέσεις κακοδιαχείρισης στην ιστορία των private equity» όπως σημειώνεται. Λιγότερο από δύο μήνες μετά τη συναλλαγή, οι TPG και Apax ξεφορτώθηκαν την εταιρεία και τις θυγατρικές «δρέποντας τους καρπούς και αφήνοντας πίσω μία αφερέγγυα εταιρεία που όδευε προς τη χρεοκοπία της», αναφέρει επίσης το κείμενο. Με βάση δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg η αποζημίωση που ζητείται είναι μεγαλύτερη από 1,3 δις. δολ.

Ο Andrew Hosking, ένας από τους εκκαθαριστές στη Βρετανία δήλωσε ότι: «Οι κατηγορούμενοι, λεηλατούσαν συστηματικά τα περιουσιακά στοιχεία της Hellas Telecommunications, συσσωρεύοντας χρέος, λαμβάνοντας εξωφρενικά ακριβές προμήθειες διαχείρισης και συμβουλευτικών υπηρεσιών και πραγματοποιώντας μαζικές και παράλογες καταβολές στους εαυτούς τους».

Όπως αναφέρει επίσης η Wall Street Journal εκπρόσωπος της TPG χαρακτήρισε την αγωγή «εντελώς άδικη», ενώ η Apax δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για σχολιασμό.

Share.

Leave A Reply