Μωβ χρώμα είχε η πρόσφατη δικαστική διαμάχη της T-mobile με την AT&T κι όσο κι αν η υπόθεση μοιάζει παράξενη, τελικά το δικαστήριο δικαίωσε την πρώτη!

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα η AT&T έφτιαξε για τη θυγατρική της Aio Wireless ένα μωβ λογότυπο. Το ίδιο μωβ χρώμα χρησιμοποιήθηκε στο λογότυπο της εταιρείας, στο site αλλά και στα καταστήματα. Η Aio Wireless παρέχει χαμηλού κόστους προπληρωμένες υπηρεσίες internet. 

αριστερά το λογότυπο της Aio Wireless - δεξιά το λογότυπο της T-mobile

αριστερά το λογότυπο της Aio Wireless – δεξιά το λογότυπο της T-mobile

Αντίστοιχη υπηρεσία όμως παρέχει και η T-mobile, η οποία μάλιστα προσφάτως ανανέωσε και τα πακέτα των προσφορών της. Το ζήτημα που ανέκυψε είναι ότι το μωβ χρώμα που χρησιμοποιήσε η AT&T είναι πολύ κοντινό σε απόχρωση με αυτό που χρησιμοποιεί στα λογότυπα της η T-Mobile με αποτέλεσμα η δεύτερη να ζητήσει από το δικαστήριο να απαγορεύσει στην Aio Wireless το συγκεκριμένο χρώμα. Στη σχετική ανακοίνωσε που εξέδωσε η T-mobile υποστηρίζει μάλιστα ότι “η Aio θα έπρεπε να χρησιμοποιεί απόχρωση του πορτοκαλί, όπως είναι τα χρώματα της μητρικής της AT&T”.

Το δικαστήριο τελικά απεφάνθη ότι το μωβ χρώμα είναι χαρακτηριστικό της ταυτότητας της T-mobile και έτσι η εταιρεία κέρδισε τη δικαστική διαμάχη.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply