Πόσο κοστίζει στον Ευρωπαίο χρήστη μία ψηφιακή επίθεση;

0

Στα €278 ανά Ευρωπαίο χρήστη, ανέρχεται η οικονομική ζημία που επιφέρει η απώλεια αρχείων από μία ψηφιακή επίθεση. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την έρευνα Consumer Security Risks, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη B2B International και την Kaspersky Lab.

kaspersky-winity

 

Μία σημαντική επισήμανση της έρευνας όμως είναι αυτή που λέει ότι οι χρήστες του internet, ενώ θα μπορούσαν να προφυλάξουν την ψηφιακή τους περιουσία από επιθέσεις, συνήθως αμελούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Μπορεί ο μέσος όρος της οικονομικής ζημίας να έχει υπολογιστεί στα 278€/Ευρωπαίο, ωστόσο εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες: την ηλικία και την γεωγραφική περιοχή. 

Έτσι, οι νεότεροι σε ηλικία χρήστες υφίστανται μεγαλύτερη οικονομική ζημία (π.χ. οι ερωτηθέντες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 16 – 24 ετών θα αντιμετώπιζαν μια μέση απώλεια της τάξης των 493 €, ενώ οι χρήστες ηλικίας άνω των 45 ετών  εκτιμάται ότι θα έχαναν κατά μέσο όρο 167 €)

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Γεωγραφία στην Κίνα και τη Ρωσία, οι απώλειες  κυμαίνονται μεταξύ 560€ και 593 € ανά χρήστη αντίστοιχα. Τα αντίστοιχα ποσά είναι σημαντικά χαμηλότερα για την Ευρώπη (€278) και τη Βόρεια Αμερική (€252).

Οι έρευνες αναφέρουν ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες αναπτύσσουν συνεχώς νέους τρόπους κλοπής των δεδομένων και έχουν φτάσει ακόμη και στο σημείο να κλειδώνουν περιεχόμενο σε σκληρούς δίσκους, ζητώντας ακόμη και λύτρα για την επιστροφή τους. Ως εκ τούτου, οι μελετητές σημειώνουν ότι το  Back up δεν είναι αρκετό για να προφυλάξει τους χρήστες από μία ψηφιακή επίθεση και γι’ αυτό πρέπει να ασφαλίζουν τις συσκευές τους -ειδικά τις φορητές- ποικιλοτρόπως.  

Share.

Leave A Reply