Σχεδόν διπλάσιοι των εκτιμήσεων οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ που αποχωρούν

0

Κατά 23% θα μειώσει το προσωπικό του ο ΟΤΕ μετά την ολοκλήρωση της εθελουσίας εξόδου εργαζομένων που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

eueloysia-OTE1

Οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν είναι σχεδόν διπλάσιοι από αυτούς που αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα συμμετέχουν στα προγράμματα, εκτινάσσοντας το συνολικό κόστος στα 340 εκατ. ευρώ, έναντι των 190 εκατ. που είχε λεχθεί από τη διοίκηση στην πρώτη σχετική ανακοίνωση επί του θέματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα αποχωρήσουν από τον ΟΤΕ σχεδόν 2.000 άτομα, γεγονός που σημαίνει ότι το προσωπικό του Οργανισμού θα περιοριστεί σε περίπου 6.700 εργαζόμενους, χωρίς τις νέες προσλήψεις, ενώ συμπεριλαμβανομένων αυτών σε 7.200 (8.717 ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου φέτος). Τα τελικά νούμερα θα ανακοινωθούν επίσημα όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η συντριπτική πλειοψηφία των αποχωρούντων είναι εργαζόμενοι που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι το 2020.

Από το συνολικό κόστος των 340 εκατ. ευρώ περί τα 82 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στα ασφαλιστικά ταμεία και μάλιστα άμεσα καθώς με βάση τη ρύθμιση που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή για να κατοχυρώσουν οι εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους όσο αφορά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης πρέπει να καταβάλουν προκαταβολικά τις ασφαλιστικές εισφορές. Περί τα 22 εκατ. ευρώ είναι φόροι που θα καταβληθούν στο κράτος, ενώ με βάση τις εκτιμήσεις ο κάθε εργαζόμενος που αποχωρεί λαμβάνει κατά μέσο όρο περί τις 115 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το κόστος της εθελουσίας θα εγγραφεί στον τρέχοντα ισολογισμό του Οργανισμού. Συγκεκριμένα θα εγγραφούν 269 εκατ. ευρώ (έχει ήδη εγγραφεί πρόβλεψη για 71 εκατ. ευρώ) γεγονός που θα επηρεάσει προφανώς το τελικό του αποτέλεσμα.

Share.

Leave A Reply