Αθρόα συμμετοχή στην εθελουσία και προσλήψεις στον ΟΤΕ

0

ethelousia

Σημαντική ανανέωση προσωπικού σημειώνεται στον ΟΤΕ με την εθελουσία έξοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη και την περσινή που υλοποιήθηκε καθώς και τις προσλήψεις περίπου 500 νέων υπαλλήλων που έγιναν και αυτές που πρόκειται να γίνουν, επίσης περίπου 500.

Σύμφωνα με πληροφορίες την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην εθελούσια που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν δηλώσει περί τα 2.200 άτομα, όταν η πρώτη εκτίμηση που είχε ανακοινώσει η διοίκηση μιλούσε για αποχώρηση 1.000 εργαζομένων με κόστος 190 εκατ. ευρώ. Ο τελικός αριθμός εργαζομένων που τελικά θα αποχωρήσει με τα προγράμματα εθελουσίας του Οργανισμού θα γίνει γνωστός τις επόμενες ημέρες όπως και το κόστος. Με βάση τις εκτιμήσεις ωστόσο ο ΟΤΕ θα δώσει για την τρέχουσα εθελούσια περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ, ενώ τα άτομα που θα φύγουν θα είναι πολύ περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Με την περσινή εθελούσια αποχώρησαν 1.516 άτομα και η ετήσια εξοικονόμηση ήταν 80 εκατ. ευρώ. Η μείωση προσωπικού μεταξύ 9μήνου 2012 και 9μήνου 2013 ήταν 16,4% (από 10.436 εργαζόμενους στις 30 Σεπτεμβρίου πέρσι φέτος, στο τέλος του ιδίου μήνα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ήταν 8.717).

Οι ειδικότητες που ζητά να προσλάβει ο Οργανισμός είναι πωλητές καταστημάτων, τεχνικοί πεδίου και υπεύθυνοι πωλήσεων εταιρικών πελατών ενώ ως προθεσμία υποβολής βιογραφικών έχει οριστεί η 13η Δεκεμβρίου. Ειδικά οι αγγελίες που ανακοινώθηκαν για τεχνικούς πεδίου αφορούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις εργασίας για επιπλέον περιοχές.

Παράλληλα στο μεταξύ προχωρά και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΤΕ. Η θυγατρική του ΟΤΕ Ακίνητα ανακοίνωσε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση ή την από κοινού αξιοποίηση ή άλλη επιχειρηματική πρόταση από ενδιαφερόμενους επενδυτές για 5 ακινήτων (επί της οδού Σταδίου 15 στο κέντρο της Αθήνας (είναι δύο ακίνητα μαζί) επί της οδού Δαβάκη 23, στην Καλλιθέα Αττικής, επί της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη 36-38 στο Αιγάλεω Αττικής και  επί της οδού Αγραύλης 14, στη Νέα Κηφισιά Αττικής).

Share.

Leave A Reply