Φρενάρει το ΥπΟικ την εθελουσία στον ΟΤΕ

0

Φρενάρουν τη νέα εθελουσία έξοδο που σχεδιάζει η διοίκηση του ΟΤΕ οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με παρεμβάσεις στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

eueloysia OTE

Η διοίκηση του Οργανισμού ανέβαλε την προγραμματισμένη ενημέρωση της ΟΜΕ – ΟΤΕ για το νέο πρόγραμμα της εθελουσίας, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει λάβει την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου για να προχωρήσει στη σχετική διαπραγμάτευση.

Βάσει επίσης πληροφοριών το νέο πρόγραμμα  αφορά δυνητικά περί τους 1.800 εργαζόμενους που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι και το 2018 (η προηγούμενη τέλη 2012 αφορούσε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το 2015) με στόχο να αποχωρήσουν περίπου 1.100 και κόστος που εκτιμάται στα 158 εκατ. ευρώ. Θα δοθεί ως κίνητρο το 75% του μισθού τους αν εξακολουθούσαν να είναι εργαζόμενοι, καθώς και όλες οι ασφαλιστικές τους εισφορές μέχρι την συνταξιοδότηση.

Να σημειωθεί ότι η ασάφεια που διακρίνει τις κυβερνητικές προθέσεις έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους πρώην εργαζόμενους στον ΟΤΕ που πέρσι έφυγαν με εθελουσία (1.516 άτομα) και αναμένουν ανάλογα με την προϋπηρεσία τους να καταθέσουν αίτηση για σύνταξη. Η ανησυχία όμως έχει επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων εντός του Οργανισμού καθώς το 2014 λήγει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όπου έχει συμφωνηθεί να μην γίνουν απολύσεις κάτι που θεωρητικά σημαίνει πως αν δεν γίνουν εθελούσιες ή αν γίνουν και αποτύχουν δεν αποκλείεται να έχουμε για πρώτη φορά στον ΟΤΕ και απολύσεις.

Share.

Leave A Reply