Η Cosmote δείχνει το δρόμο στον ΟΤΕ στα εργασιακά

0

Περί τους 200.000 συνδρομητές θα μπορούσαν να έχουν VDSL μετά τις 1.000 νέες υπαίθριες καμπίνες που συνδέθηκαν με οπτική ίνα σημείωσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ  μιλώντας στους αναλυτές με την ευκαιρία των αποτελεσμάτων τριμήνου και πρόσθεσε: «περιμένουμε τον Ρυθμιστή».

tsamaz

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα της λήξης όλων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με βάσει σχετικό νόμο δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται αυτό  να έχει επίπτωση στους μισθούς των εργαζομένων στον ΟΤΕ. «Θα σεβαστούμε τη συμφωνία μας με την ΟΜΕ – ΟΤΕ η οποία έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2014», είπε και  συμπλήρωσε ότι θα γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις ώστε να εναρμονιστούν οι πρακτικές της μητρικής ΟΤΕ με αυτές της Cosmote.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού υπογράμμισε πως τα δύο τελευταία χρόνια μειώθηκε το κόστος προσωπικού στη μητρική ΟΤΕ κατά 24% ή κατά 170 εκατ. ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται η εξοικονόμηση δαπανών από την εθελουσία έξοδο (80 εκατ. ευρώ ετησίως).

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής περί των Οικονομικών του ομίλου ΟΤΕ Μπ. Μαζαράκης είπε πως αν συνυπολογιστούν τα έσοδα από την πώληση της Globul ο καθαρός δανεισμός του ομίλου μειώνεται σε περίπου 2 δις. ευρώ. «Είμαστε σε πολύ καλή θέση για να επικεντρωθούμε στο πώς να είμαστε ανταγωνιστικοί σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον» πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ ήταν αιχμηρός όταν ρωτήθηκε για τους οίκους αξιολόγησης λέγοντας ότι αξιολογούν τον ΟΤΕ όχι για τις επιδόσεις του αλλά και με βάση το γεγονός ότι η έδρα του είναι στην Ελλάδα.

Ο ΟΤΕ δεν θα δώσει μέρισμα για το 2012, ενώ για το 2013 δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις όπως είπε η διοίκηση του Οργανισμού στους αναλυτές.

Share.

Leave A Reply