Η MetroPCS συγχωνεύεται με την T-Mobile USA

0

Σε μια ειδική συνεδρίαση στο Richardson του Τέξας, οι μέτοχοι της MetroPCS ενέκριναν τη συμφωνία με την Deutsche Telekom για τη συγχώνευση της με την T-Mobile USA. Η Deutsche Telekom επικροτεί την απόφαση, η οποία ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία ενός, μεγαλύτερου και ισχυρότερου παρόχου υπηρεσιών κινητής στις ΗΠΑ.

121003-en-usmerger-463x285-bi

“Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την Deutsche Telekom”, δήλωσε ο René Obermann, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Deutsche Telekom. «Έχουμε καταφέρει πολλά στις ΗΠΑ πρόσφατα. Για παράδειγμα, τον εκσυγχρονισμό του δικτύου μας και τη νέα διοικητική ομάδα της T-Mobile USA, η οποία έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία, ενώ έχουμε οριστικοποιήσει τις συμβάσεις με την Apple και τη MetroPCS. Η συγχώνευση με τη MetroPCS είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε πιο επιθετική πολιτική στις ΗΠΑ. ”

«Η συγχώνευση παρέχει πολύτιμο ούριο άνεμο στη στρατηγική Uncarrier που εφαρμόζουμε στις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Timotheus Höttges, CFO της Deutsche Telekom και Πρόεδρος της νεοσύστατης εταιρείας που θα κρατήσει το διακριτικό τίτλο T-Mobile USA. «Έχουμε αλλάξει ριζικά το επιχειρηματικό μας μοντέλο και ξεκινήσαμε με δραστικά απλοποιημένα τιμολόγια. Μαζί με τη MetroPCS, θα κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις στην ανταγωνιστική μας θέση με συνδυάζοντας τα εξελιγμένα μας δίκτυα  και με ένα πιο ισχυρό μοντέλο πωλήσεων, βοηθούμενα από κορυφαίες συσκευές, όπως το iPhone της Apple 5 και το Samsung Galaxy S4. ”

Με τη έγκριση που δόθηκε από τους μετόχους MetroPCS », όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συνχώνευσης έχουν ολοκληρωθεί και η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει από την 1η Μαΐου 2013.

Ως μέρος της συναλλαγής, οι μέτοχοι της MetroPCS θα λάβουν προκαταβολή σε μετρητά περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία τους. Θα ακολουθήσει reverse split των μετοχών της MetroPCS, πριν η εταιρεία συγχωνευθεί με την T-Mobile USA. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι μέτοχοι της (πρώην) MetroPCS θα λάβουν 26% των μετοχών της νέας εταιρείας, ενώ η Deutsche Telekom θα κατέχει το 74%.

Share.

Leave A Reply