Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 1 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: χρηματοδότηση 14,3 εκατ. ευρώ για την OneDealer στην Ελλάδα

25/11/2022infocomBy infocom4 Mins Read Startup

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπέγραψε δανειακή διευκόλυνση επιχειρηματικού χρέους ύψους 14,3 εκατ. ευρώ με την OneDealer International, μια εταιρεία παροχής λύσεων λογισμικού αυτοκινήτων με έδρα την Αθήνα. Η χρηματοδότηση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τον βασικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Η OneDealer International αναπτύσσει πρωτοποριακές, all-in-one λύσεις για αυτοκίνητα, που απευθύνονται σε εμπόρους αυτοκινήτων όλων των μεγεθών (εισαγωγείς, αντιπροσωπείες, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και συνεργεία αυτοκινήτων) με σκοπό να διαχειρίζονται την επιχείρησή τους πιο αποτελεσματικά. Επί της ουσίας, η νέα χρηματοδότηση θα έχει τη μορφή 5ετούς δανείου και θα στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει η εταιρεία να επεκτείνει και να επιταχύνει τις δραστηριότητές της στην Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα, συνεχίζοντας την ανάπτυξη της τεχνολογίας της και να εξελιχθεί οργανικά και γεωγραφικά.

Η εν λόγω νέα επένδυση, η πρώτη της ΕΤΕπ στην εταιρεία, θα επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης λογισμικού της OneDealer στην Ελλάδα και θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει περαιτέρω τις λύσεις διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) ώστε να εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους πώλησης και μεταγοραστικής εξυπηρέτησης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Η συνεργασία μεταξύ της ΕΤΕπ και της OneDealer International, η οποία αποτελεί μέλος του Ομίλου Real Consulting, κορυφαίας εταιρείας παροχής συστημάτων, εφαρμογών και προϊόντων, ανακοινώθηκε στα γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο τελετής υπογραφής της δανειακής συμφωνίας από τον Christian Kettel Thomsen, αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της OneDealer Robert Battenstein.

«Η OneDealer αισθάνεται σήμερα υπερήφανη και τυχερή που ανήκει πλέον στην οικογένεια των επιχειρηματικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η εν λόγω χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας στον κλάδο των ΤΠΕ (τεχνολογίες πληροφοριών επικοινωνίας), έναν από τους σημαντικότερους και ταχύτερα εξελισσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Μαζί θα προάγουμε δεξιότητες και καινοτομίες στην έρευνα και την ανάπτυξη λογισμικού που θα συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός εύρωστου και βιώσιμου κλάδου ΤΠΕ για την Ευρώπη. Είμαστε ευγνώμονες για όλη τη σκληρή δουλειά και προσπάθεια που κατέληξε στη σημερινή συμφωνία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OneDealer Robert Battenstein.

«H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι στην ευχάριστη θέση να χορηγήσει στήριξη ύψους 14,3 εκατ. ευρώ σε έναν νέο έλληνα εταίρο, μια καινοτόμο ΜΜΕ, που το ελάχιστο που επιδιώκει είναι να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο της. Θεωρούμε ότι η χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρηματοδοτήσει το οραματικό επενδυτικό της σχέδιο σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, θα τη βοηθήσει να ενισχύσει τη μεγέθυνσή της και τη διείσδυσή της στην αγορά μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Christian Kettel Thomsen.

Με έδρα στη Γερμανία και γραφεία στην Ελλάδα και την Αυστρία, η OneDealer International συστάθηκε το 2015 με αποστολή να βοηθά επιχειρήσεις λιανικής του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας να ευημερούν στη σύγχρονη ψηφιακή αγορά. Η OneDealer είναι ΜΜΕ που προσφέρει ρηξικέλευθη λύση λογισμικού βοηθώντας εμπόρους αυτοκινήτων κάθε μεγέθους να διαχειρίζονται αποδοτικότερα τη συνολική επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Αν και έχει την έδρα της στο Koblenz της Γερμανίας, η OneDealer διατηρεί πολύ ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα. Έχει συστήσει κέντρο Ε&Α στην Αθήνα, όπου απασχολούνται ήδη όλοι οι σχεδιαστές λογισμικού της. Ως αποτέλεσμα της νέας χρηματοδότησης, η OneDealer σκοπεύει να μεγεθύνει τη θυγατρική της που δραστηριοποιείται στην Ε&Α και σκοπεύει να δημιουργήσει συνολικά έως και 100 νέες θέσεις εργασίας.

Η χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, η οποία παρέχεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ, πρόδρομος του InvestEU), θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στην OneDealer International να επισπεύσει τις δαπάνες Ε&Α, σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη μετά τα εμπόδια που συναντούσαν οι πωλήσεις της λόγω της πανδημίας. Την τελευταία δεκαετία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει χορηγήσει πάνω από 8 δισ. ευρώ για επιχειρηματικές επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

OneDealer Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hyperloq: η ελληνική startup που κατέκτησε την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων

Επίσημη έναρξη του OpenAI Greek Startup Accelerator

SmartTalks #103: Φίλιππος Ζακόπουλος, Found.ation – Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας!

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Pallma AI αντλεί χρηματοδότηση 1,4 εκ. ευρώ

Στον δεύτερο κύκλο ο GAIA-X Accelerator για ΜμΕ και startups

Ο Ελληνικός Κόμβος GAIA-X Accelerator ανοίγει τον 2ο κύκλο αξιολόγησης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το Scan & Pay εκσυγχρονίζει το τελευταίο μίλι των παραδόσεων
  • Balkan eCommerce Summit 2026: Μεγαλύτερο, πιο τολμηρό και αδύνατον να αγνοηθεί!
  • Infocom Today #166: 14 data center στην Ελλάδα, νέος πρόεδρος στην ΕΕΤΤ!
  • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από αποφοίτους πανεπιστημίων
  • Η ΑΑΔΕ μεταθέτει τις προθεσμίες για τα ψηφιακά παραστατικά διακίνησης
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους κανόνες για τις συγχωνεύσεις
  • Ο στρατηγικός ρόλος της EPSILON SINGULARLOGIC στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM)
RSS itsecuritypro.gr
  • Ελληνική ομάδα αποκαλύπτει κρίσιμη ευπάθεια σε παγκόσμιο εργαλείο κυβερνοασφάλειας
  • Uni Systems: Στρατηγική με προτεραιότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της ανάπτυξης
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.