Η Lambda Automata ανακοινώνει επένδυση 6 εκατομμυρίων ευρώ

0

Η Lambda Automata, δημιουργός τεχνητής νοημοσύνης για την άμυνα και την ασφάλεια κρίσιμων υποδομών, ανακοινώνει την ολοκλήρωση νέου γύρου χρηματοδότησης ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ. Της επένδυσης ηγήθηκε η βρετανική Air Street Capital, με συμμετοχή του υφιστάμενου επενδυτή Marathon Venture Capital, επίσης της ισπανικής 201 Ventures και της γαλλικής HCVC, καθώς και ιδιωτών επενδυτών. Η χρηματοδότηση θα αξιοποιηθεί για να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση από κυβερνητικούς φορείς και να επεκτείνει τις λειτουργίες των προϊόντων της.

Οι πρόσφατες εξελίξεις αναδεικνύουν την ύπαρξη νέων και ασύμμετρων απειλών για την Ευρώπη και τους συμμάχους της και την ανάγκη αξιοποίησης λύσεων υψηλής τεχνολογίας στους τομείς της πολιτικής προστασίας και άμυνας. Παρ’όλα αυτά, πολλές ψηφιακές υπηρεσίες ή τεχνολογίες που είναι αυτονόητες στην καθημερινότητα μας, δεν είναι διαθέσιμες σε κρίσιμες εφαρμογές και πλατφόρμες στο πεδίο. Η προστασία και ασφάλεια των πολιτών είναι αγαθά ύψιστης σημασίας και η ανάγκη αυτά να διασφαλιστούν μέσα από τεχνολογίες αιχμής από τις Ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάζεται πιο επιτακτική από ποτέ.

Η Lambda Automata δημιουργεί συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για πολιτική προστασία, άμυνα και ασφάλεια κρίσιμων υποδομών. Η ομάδα της, η οποία έχει εμπειρία από οργανισμούς όπως Apple, Palantir, και η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, αναπτύσσει ένα εύρος τεχνολογιών software και hardware που παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες από το πεδίο σε πραγματικό χρόνο. Τα συστήματα τους που έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης με αυτοματοποιημένες διαδικασίες επιτήρησης, εντοπισμού πιθανών απειλών και αναγνώρισης.

Ο Δημήτριος Κώττας, ιδρυτής & CEO της Lambda Automata δήλωσε: “Η βιομηχανία της πολιτικής προστασίας και άμυνας στην Ευρώπη, η οποία στο παρελθόν δημιούργησε εντυπωσιακά επιτεύγματα όπως το Concorde, παραμένει ουραγός των πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων. Ο εκσυγχρονισμός της κρίνεται πιο σημαντικός από ποτέ, σε μια περίοδο που αναδεικνύεται η ύπαρξη νέων απειλών για τις Ευρωπαϊκές δημοκρατίες και τους συμμάχους της. Σημαντικό ρόλο σε αυτόν θα έχει αναμφίβολα η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των μηχανικών πολύ υψηλού επιπέδου που διαθέτει η Ευρώπη”.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία με όνομα Lambda Autonomous Surveillance Node (L-ASN), γίνεται δυνατή η αναβάθμιση οποιασδήποτε κάμερας με σύνδεση στο δίκτυο με τη δυνατότητα εντοπισμού με ακρίβεια και παρακολούθηση της θέσης ανθρώπων, οχημάτων, σκαφών, καθώς και στηλών καπνού για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη αναγνώριση πιθανών απειλών.

Στην L-ASN είναι βασισμένο και το πρώτο προϊόν της Lambda Automata με ονομασία Lambda Autonomous Surveillance Tower (L-AST). Πρόκειται για πύργους επιτήρησης οι οποίοι λειτουργούν με πλήρη αυτονομία και μπορούν να εγκατασταθούν σε απομακρυσμένα σημεία και να λειτουργούν συνδυαστικά μεταξύ τους, ως ένας αυτόνομος στόλος με ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Οι εφαρμογές τους εκτείνονται από τον εντοπισμό πυρκαγιών και τη δασοπροστασία μέχρι την επιτήρηση των συνόρων και απομακρυσμένων σημείων, μεταξύ άλλων. Τα L-ASTs έχουν ήδη εγκατασταθεί σε αρκετά σημεία για εντοπισμό πυρκαγιών ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για άλλες εφαρμογές όπως η επιτήρηση ακτών από έναν κυβερνητικό πελάτη εντός της ΕΕ.

Ο Nathan Benaich, εταίρος της Air Street Capital δήλωσε: “Η ομάδα της Lambda Automata συμβάλλει στη ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Αυτονομίας, συνδυάζοντας τεχνική αριστεία και πραγματική αφοσίωση στην αποστολή τους. Είμαστε περήφανοι να τους υποστηρίζουμε καθώς δημιουργούν την επόμενη μεγάλη Ευρωπαϊκή εταιρεία πολιτικής προστασίας και άμυνας.”

“Πριν δύο χρόνια εμπιστευτήκαμε τον Δημήτρη Κώττα και την ομάδα του στην αποστολή τους να δημιουργήσουν μια νέα εταιρία άμυνας στην Ευρώπη. Σε μικρό διάστημα και ελάχιστους πόρους χάρη στο υψηλό αίσθημα αποστολής κατάφεραν να φτιάξουν το πρώτο τους προϊόν και να το δοκιμάσουν σε ρεαλιστικές συνθήκες. Η σύνθεση των νέων επενδυτών στη Lambda Automata – συγκεκριμένα επενδυτές από Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα – μαρτυρά τις πανευρωπαϊκές φιλοδοξίες της εταιρίας. Είμαστε σίγουροι ότι η Lambda Automata θα οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό του Ευρωπαϊκού και συμμαχικού δόγματος ασφαλείας”, πρόσθεσε ο Πάνος Παπαδόπουλος, εταίρος της Marathon Venture Capital.

Σε συνέχεια της επένδυσης, η Lambda Automata πρόκειται να μεγαλώσει σημαντικά την ομάδα της σε Αθήνα και Λονδίνο, για την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της και την ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησής τους. Μπορείτε να βρείτε τις ανοιχτές θέσεις εργασίας στον ακόλουθο σύνδεσμο


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.