Η Toyota Motor Europe εγκαινίασε το Toyota Open Labs, μια νέα ανοιχτή πλατφόρμα καινοτομίας, που φέρνει σε επαφή νεοφυείς επιχειρήσεις, με επιχειρηματικές μονάδες σε όλο το οικοσύστημα της Toyota, με σκοπό να κλιμακώσει την καινοτομία και να οδηγήσει την αγορά στην επόμενη φάση της κινητικότητας.

Το πρόγραμμα θα ενισχύσει τον μετασχηματισμό της Toyota σε εταιρεία κινητικότητας με την εμβάθυνση της τεχνογνωσίας της σε θέματα ενέργειας, κυκλικής οικονομίας, τεχνολογιών με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, έξυπνων κοινοτήτων και πρωτοβουλιών κινητικότητας για όλους.

Η πλατφόρμα Toyota Open Labs ανοίγει με μια πρόσκληση για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε πέντε βασικές κατηγορίες:

  • Ενέργεια: Τεχνολογίες και συστήματα που διευκολύνουν την ενεργειακή μετάβαση, την οικονομία του υδρογόνου, την εξισορρόπηση δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, τη διαχείριση ενέργειας, την έξυπνη φόρτιση και την τεχνολογία vehicle-to-grid (μεταφορά ενέργειας από το όχημα στο δίκτυο)
  • Κυκλική οικονομία: Τεχνολογίες και συστήματα που επιτρέπουν την ανάκτηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση οχημάτων και μπαταριών
  • Ανθρακική ουδετερότητα: Τεχνολογίες και συστήματα που βοηθούν τις επιχειρήσεις και την κοινωνία να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, και ψηφιοποίηση που επιτρέπει τη διαφανή αξιολόγηση του κύκλου ζωής
  • Έξυπνες Κοινότητες: Νέα επιχειρηματικά μοντέλα και λύσεις για την ανάπτυξη και υποστήριξη έξυπνων κοινοτήτων μέσω κοινής χρήσης οχημάτων, συνδρομών και κόμβων κινητικότητας
  • Κινητικότητα για όλους: Λύσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στον τομέα της κινητικότητας, να ενισχυθούν τα συστήματα κινητικότητας και να κινητοποιηθούν κοινότητες με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες μιας γηράσκουσας κοινωνίας και επινοώντας καθολικούς σχεδιασμούς για όλους τους χρήστες.

Μεταξύ των συνεργατών του Toyota Open Labs είναι η Toyota Tsusho Europe, ο βραχίονας εμπορίου και εφοδιαστικής αλυσίδας του ομίλου Toyota, η KINTO Europe, η μάρκα κινητικότητας του ομίλου Toyota, η Woven Capital, το επιχειρηματικό ταμείο ανάπτυξης της Toyota, και το Toyota Mobility Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα της Toyota.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν κατά τη διάρκεια της ανοικτής πρόσκλησης θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με ένα ευρύ δίκτυο συμβούλων και μεντόρων, να ανοίξουν νέους δρόμους ανάπτυξης, να βελτιώσουν την επιχειρηματική στρατηγική και τις επενδυτικές τους ευκαιρίες, να βελτιώσουν τα προϊόντα τους και να οικοδομήσουν σχέσεις που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν παγκόσμιο αντίκτυπο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ένα Proof of Concept (απόδειξη εφικτότητας της ιδέας) σε συνεργασία με την Toyota, να διερευνήσουν τις εμπορικές επιλογές και να συνεργαστούν με το οικοσύστημα της Toyota. Κάθε συμμετέχων θα λάβει υποστήριξη για την ανάπτυξη και την ευκαιρία να παρουσιάσει την τεχνολογία του σε μια Demo Day κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα Toyota Open Labs και για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα toyotaopenlabs.com.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.