Στα 196,2 εκατ. μειωμένα 1% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Nova το πρώτο τρίμηνο του 2023, γεγονός που αποδίδεται στις χαμηλότερες τιμές των νέων υπηρεσιών που έχει προσφέρει. Τα EBITDAal (προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ήταν 63,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου 2023 που ανακοίνωσε στους αναλυτές η United η Nova συνεισφέρει στην United Group το 30% των ενοποιημένων εσόδων της και το 27% των ενοποιημένων προσαρμοσμένων κερδών (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) EBITDAal.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για τη Nova Greece αυξήθηκαν 1% στα 53,6 εκατ. κυρίως λόγω των υψηλότερων επενδύσεων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Οι μοναδικοί συνδρομητές (Revenue Generating Units – RGUs) για το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει η Nova (τηλεφωνία σταθερή και κινητή, σύνδεση στο internet και τηλεόραση) έμειναν σχεδόν αμετάβλητοι (4,977 εκατ. έναντι 4,978 εκατ.). Tο Μέσο Έσοδο ανά Συνδρομητή (ARPU) διαμορφώθηκε σε 23,8 ευρώ έναντι 23,6 ευρώ ένα χρόνο πριν.

Κατά το εξεταζόμενο διάστημα η United Group είχε έσοδα 652,7 εκατ. έναντι 616,7 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2022 και ζημιές προ φόρων 48,5 εκατ. έναντι επίσης ζημιών 45,1 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν σε 7,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,5 δισ. ευρώ αφορούν δανεισμό – ομόλογα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Comments are closed.