Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 20 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

VentureGarden Αθήνα – Helping People Grow Ideas: έναρξη 19ου κύκλου του επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών

25/01/2023infocomBy infocom3 Mins Read Startup

Το πρόγραμμα, που διανύει τον 10ο χρόνο του, υλοποιείται στην Αθήνα από το AHEAD – Alba Hub for Entrepreneurship and Development, του Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Aφορά ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν το επιχειρηματικό τους ταξίδι ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του 19ου κύκλου του προγράμματος VentureGarden στην Αθήνα, το οποίο διανύει τον 10ο χρόνο του. Το VentureGarden Αθήνα είναι ένας επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών αρχικού σταδίου (idea accelerator). Παρέχεται δωρεάν από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και υλοποιείται από το AHEAD – Alba Hub for Entrepreneurship and Development, το κέντρο επιχειρηματικότητας του Alba. Το Alba υλοποιεί το VentureGarden στη Νότια Ελλάδα. Παράλληλα με την Αθήνα, διοργανώνει το VentureGarden Ηράκλειο για την ενδυνάμωση επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και συμπληρωματικές δράσεις σε άλλες περιοχές.

Ο επιταχυντής ιδεών απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα εταιρεία τους.

Το VentureGarden δίνει έμφαση στον άνθρωπο και όχι στην ιδέα, καθώς τόσο η ιδέα όσο και το επιχειρηματικό περιβάλλον μεταλλάσσονται συνεχώς. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να μάθουν να αξιοποιούν εργαλεία τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε ιδέα εμπνευστούν. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος που θέλουν άμεσα να υλοποιήσουν την ιδέα τους μπορούν με βάση την προετοιμασία που έχουν κάνει στο VentureGarden να ενταχθούν σε θερμοκοιτίδες, να αναζητήσουν χρηματοδότηση ή να αναζητήσουν υποστήριξη από άλλους φορείς του οικοσυστήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη έρευνα μεταξύ αποφοίτων του προγράμματος στην Αθήνα και το Ηράκλειο καταγράφηκαν 221 νέες θέσεις εργασίας και χρηματοδότηση ύψους 2.490.000 ευρώ από το 2014. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος δηλώνουν σε ποσοστό 99% ότι θα σύστηναν το πρόγραμμα σε φίλους και γνωστούς.

Οι ενδιαφερόμενοι για τον νέο κύκλο του VentureGarden Αθήνα καλούνται να συμπληρώσουν την αίτησή τους στο www.venturegarden.gr έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023, όπου και θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Η δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται από τους υποστηρικτές του. Ιδρυτικός εθνικός δωρητής είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), ενώ το VentureGarden Αθήνα υποστηρίζει σε τοπικό επίπεδο η ΕΜΑ Α.Ε.

Το VentureGarden ξεκινά με μια εντατική εκπαίδευση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών διάρκειας 5 εβδομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων που θα συνεχίσουν με mentoring διάρκειας 3 μηνών. Το πρόγραμμα υλοποιείται στα Ελληνικά. Θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στους χώρους του Alba Graduate Business School.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, για το VentureGarden Aθήνα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1.687 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 456 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα. Κατά τη διάρκεια των 19 συνολικά κύκλων που έχουν υλοποιηθεί στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 528 ώρες μαθημάτων. 154 εισηγητές και μέντορες έχουν προσφέρει υποστήριξη στους συμμετέχοντες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα. Μέχρι και σήμερα, περισσότερες από 2.150 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 20 Φεβρουαρίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το https://bit.ly/3QCnlqs.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Alba Graduate Business School VentureGarden
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Mobito εξασφαλίζει χρηματοδότηση €1 εκατ. για την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής της ανάπτυξης

Η YLISENSE επαναστατεί στη Βιομηχανία Σύνθετων Υλικών με Τεχνολογία Διαστημικής Ακρίβειας

Η Marathon VC ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Marathon Fund III ύψους 75 εκατ. ευρώ

Visa Innovation Program Europe: οι έξι fintechs που επιλέχθηκαν για το 2025

Η MANTEO AI εντάσσεται στο ESA BIC Greece

Ypsilon Care Tech: ο νέος τεχνοβλαστός του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ στην ψηφιακή υγεία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Lidl Ελλάς: Όταν η ευθύνη γίνεται πράξη για το περιβάλλον
  • Η Ελλάδα στην 50η Επέτειο της ESA
  • BnB Hospitality Expo: Η πρώτη έκθεση αποκλειστικά για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης
  • HELLENiQ ENERGY: Σταθερές Βάσεις για τη νέα στρατηγική πορεία ανάπτυξης
  • ΜΑΚΒΕΛ – EURIMAC: Γεύση και σταθερά οικονομική τιμή κάθε μέρα
  • Orange Grove: Εκδήλωση δικτύωσης για τους αποφοίτους των προγραμμάτων καινοτόμου επιχειρηματικότητας 2024-25
  •  Επίσκεψη του Προέδρου του ΙΕΕΕ στην Ελλάδα — Συνάντηση με τον Διοικητή της ΤτΕ
RSS itsecuritypro.gr
  • Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας
  • Η Bitdefender ανακοινώνει το νέο GravityZone Compliance Manager
  • PeS και Infoblox «απογειώνουν» την κυβερνοασφάλεια επενδύοντας σε σύγχρονες λύσεις
  • Το Discord ως Δούρειος Ίππος: Πώς Κακόβουλοι Παράγοντες Εξαπέλυσαν Παγκόσμιες
  • Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: ένα έργο ψηφιακοποίησης της φροντίδας υγείας στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM για την Η.ΔΙ.ΚΑ
  • Operation Secure: Η Kaspersky υποστηρίζει την INTERPOL στην αντιμετώπιση των infostealer
  • Η Schneider Electric ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες στην Ελλάδα για το 2025
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.