Η Fiera Infrastructure εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Inalan

0

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της η Inalan πέτυχε τη χρηματοδότησή της από το καναδέζικο επενδυτικό κεφάλαιο Fiera Infrastructure, χωρίς πάντως να έχει γίνει γνωστό το ύψος του κεφαλαίου που θα λάβει.

Η εταιρεία πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου μέσω οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το 2014 και, όπως ανακοινώθηκε χθες, σχεδιάζει να αποκτήσει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών FTTH σε 1,6 εκατ. συνδρομητές, πιθανότατα επεκτεινόμενη και στην υπόλοιπη χώρα.

Η Fiera Infrastructure και η θυγατρική της Fiera Capital Corporation (με 175 δις. δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση στις 31 Μαρτίου 2022) εισέρχονται στην εν λόγω εταιρεία ως στρατηγικός επενδυτής με συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο και με τη χρηματοδότηση να παρέχεται σταδιακά.

Ιδρυτής, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Inalan είναι ο ουκρανικής καταγωγής, Kostiantyn Dolzhenko. Μέχρι σήμερα η εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου διατηρεί χαμηλό προφίλ.

Από τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της δείχνει σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης εσόδων. Το 2019 είχε έσοδα 964,951 χιλ. ευρώ, ενώ το 2020 1,613 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρους 8,907 χιλ. ευρώ (έναντι 34,549 χιλ. ένα χρόνο πριν).

Το δίκτυο της Inalan, όπως επίσης σημειώνεται, βασίζεται στην αρχή της «Ανοικτής Πρόσβασης» με τα στελέχη της να αναφέρουν ότι θα λειτουργήσει και ως πάροχος χονδρικής.

Για την Fiera Infrastructure είναι η δεύτερη επένδυση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Το 2018 εξαγόρασε την IslaLink, ανεξάρτητη ευρωπαϊκή πλατφόρμα υποδομής οπτικών ινών, η οποία τον Μάιο του 2021 ανακοίνωσε την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών, IONIAN, που θα συνδέει την Αθήνα με το Μιλάνο της Ιταλίας.

Share.

Comments are closed.