Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 25 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Security

Νέα στοιχεία για την αύξηση στις κυβερνοεπιθέσεις κατά τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας

30/03/2022infocomBy infocom4 Mins Read Security

Η Check Point Research (CPR) δημοσιεύει μια ενημέρωση για τις τάσεις επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Την περασμένη εβδομάδα, τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία είδαν αυξήσεις στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά 10% και 17% αντίστοιχα. Η CPR έχει επίσης παρατηρήσει μια αύξηση 16% στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης και μοιράζεται δεδομένα κυβερνοεπιθέσεων για χώρες, περιοχές του ΝΑΤΟ κ.α. Η CPR πιστεύει ότι οι χάκερ επιδιώκουν να επωφεληθούν από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας από κάθε άποψη.

  • Στην Ευρώπη, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 18% υψηλότερος από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης
  • Στην APAC, οι μέσες εβδομαδιαίες επιθέσεις ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 16% υψηλότερες από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης
  • Στη Βόρεια Αμερική, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 14% υψηλότερος από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης
  • Στο Ισραήλ, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 14% υψηλότερος από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης, κυρίως σε κυβερνητικούς/στρατιωτικούς τομείς

Η Check Point Research (CPR) συνεχίζει να παρατηρεί αύξηση του αριθμού των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία. Στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό ήταν 1697, 39% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 17% από την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό ήταν 1550, 22% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 10% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως

Η CPR παρακολουθεί και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως εν μέσω της τρέχουσας σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μέσες εβδομαδιαίες επιθέσεις ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 1290, 16% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 2% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Σε όλη τη μέχρι τώρα περίοδο της σύγκρουσης, ο μέσος εβδομαδιαίος ρυθμός επιθέσεων αυξήθηκε κατά 9% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Κυβερνοεπιθέσεις ανά περιοχή

  • Στην Αφρική, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 2169, 7% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 1% από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το μέσο εβδομαδιαίο ποσοστό επιθέσεων αυξήθηκε κατά 2% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη σύγκρουση.
  • Στην APAC, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 1803, 16% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 2% από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, το μέσο εβδομαδιαίο ποσοστό επιθέσεων αυξήθηκε κατά 7% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη σύγκρουση.
  • Στην Ευρώπη, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 1101, 18% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 5% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο μέσος εβδομαδιαίος ρυθμός επιθέσεων αυξήθηκε κατά 10% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη σύγκρουση.
  • Στη Λατινική Αμερική, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 1773, 13% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 6% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο μέσος εβδομαδιαίος ρυθμός επιθέσεων αυξήθηκε κατά 9% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη σύγκρουση.
  • Στη Βόρεια Αμερική, ο μέσος όρος εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα ήταν 957, 14% υψηλότερα από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης και 5% χαμηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο μέσος εβδομαδιαίος ρυθμός επιθέσεων αυξήθηκε κατά 10% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τη σύγκρουση.

Σχόλιο του Omer Dembinsky, Data Group Manager στην Check Point Software:

«Οι κυβερνοεπιθέσεις και στις δύο πλευρές, Ρωσία και Ουκρανία, συνεχίζουν να αυξάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης. Την περασμένη εβδομάδα, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αυξήθηκαν κατά 10% και 17% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Φαίνεται ότι οι χάκερ αυξάνουν τις προσπάθειές τους για να επωφεληθούν από τη σύγκρουση. Η τάση είναι ορατή όχι μόνο στις δύο εμπλεκόμενες χώρες, αλλά παγκοσμίως. Σε παγκόσμιο επίπεδο, βλέπουμε τον μέσο όρο εβδομαδιαίων επιθέσεων ανά οργανισμό την περασμένη εβδομάδα κατά 16% υψηλότερο από ό,τι πριν από την έναρξη της σύγκρουσης. Πιστεύω ότι οι χάκερ επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το μείζον αυτό θέμα και το ενδιαφέρον γύρω από τη σύγκρουση όπως μπορούν, καθώς προσπαθούν να στοχεύσουν οργανισμούς που καλύπτουν τόσο το δημόσιο, ίσως μια ΜΚΟ, μη κερδοσκοπική ή κρατική οντότητα, όσο και ιδιωτικούς τομείς. Η CPR θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις τάσεις των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο τις επόμενες εβδομάδες, καθώς σχετίζονται με την τρέχουσα σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Check Point Ουκρανία Ρωσία
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παιδιά online αλλά με όρια – το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο

Οι επιπτώσεις στην κυβερνοασφάλεια από τον πόλεμο στο Ιράν

Σχέσεις εμπιστοσύνης και κενά ασφαλείας σε εφαρμογές οι βασικές μέθοδοι επίθεσης για τους κυβερνοεγκληματίες

AI Agents: θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;

Η Kaspersky προειδοποιεί για 26 ψεύτικες crypto wallet εφαρμογές στο App Store

Google: βοηθώντας τις οικογένειες σε όλη την Ευρώπη να χτίσουν υγιείς ψηφιακές συνήθειες

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Ραδιόφωνο, πλατφόρμες και AI σε νέα φάση
  • ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για ενημέρωση οφειλετών με αλληλέγγυα ευθύνη
  • Παιδιά online, αλλά με όρια: Το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο
  • Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου: «Οι έξι πυλώνες ανάπτυξης του νέου παραγωγικού μοντέλου»
  • Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ενσωματώσει το ΑΙ σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του
  • Philosofish: Στρατηγική επένδυση στην ανάπτυξη και δυναμική παρουσία στη Seafood Expo Global 2026
  • The Circle by glο HILO: Ένα premium ταξίδι εμπειριών στην Ελλάδα
RSS itsecuritypro.gr
  • AI Agents: Θα αντέξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη κυβερνοεπίθεση;
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η Orthology ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία με τη Nagomi Security
  • Rittal Greece & Eplan Hellas παρουσιάζουν τα μηνιαία Open Tech Day
  • Η Clico ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Κουσίσης είναι ο νέος Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
  • Νέο Γενικός Διευθυντής της CISCO για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα ο Παναγιώτης Γκολέμης
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.