Μια από τις μεγάλες αλλά αναγκαίες αλλαγές φέτος στο MWC 2022 αφορούν τα περίφημα χάρτινα badges που επί πολλά χρόνια ήταν το κύριο “πάσο” πρόσβασης στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας της Βαρκελώνης. Τα περισσότερα από αυτά είναι σε κάποιο από τα συρτάρια μας, ως ενθύμια της εκάστοτε δημοσιογραφικής μας αποστολής στο MWC, αλλά από φέτος αυτό αλλάζει.

Κυρίως λόγω COVID, η μετάβαση στα πλήρως ψηφιακά badges ήταν επιβεβλημένη. Ήδη τα τελευταία χρόνια αρκετοί προτιμούσαν την πρόσβαση μέσω QR code scan ή NFC, με τη βοήθεια του smartphone τους, αλλά αυτό ήταν προαιρετικό και τα χάρτινα badges παρέμεναν σε ισχύ. Πλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση του digital pass, ενώ το “καρτελάκι” θα μπορεί να προμηθευθεί όποιος θέλει, αλλά κυρίως για λόγους αναγνώρισης/σύστασης κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας/γνωριμίας με άλλους ανθρώπους στην έκθεση. Αυτό είναι λογικό, βέβαια, δεδομένου του οτι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και άρα η αναγνώριση είναι δυσκολότερη, ακόμα και για επισκέπτες/εκθέτες που έχουν γνωριστεί μεταξύ τους στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει οτι είναι υποχρεωτικό και το MWC app στο κινητό του επισκέπτη.

Ιδού τα 8 βήματα για ασφαλή πρόσβαση στο MWC 2022:

  • “Ανέβασμα” φωτογραφίας προσώπου και διαβατηρίου ή εθνικής ταυτότητας
  • “Ανέβασμα” rapid test, PCR, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης COVID-19
  • Συμπλήρωση health form για το αεροδρόμιο και τη λήψη QR code
  • Κατέβασμα MWC app στο κινητό
  • Αν χρειαστεί, εύρεση σημείου διεξαγωγής rapid/PCR tests (δεν θα υπάρχει τέτοιο σημείο στην έκθεση)
  • Συμπλήρωση ημερήσιας υπεύθυνης δήλωσης για COVID-19 (για κάθε μέρα της έκθεσης)
  • Ενεργοποίηση ψηφιακού πάσου
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2 σύμφωνης με το European Standard EN 149:2001 και με ευανάγνωστο το CE logo

Τα ψηφιακά πάσα μάλλον ήρθαν για να μείνουν και το MWC 2022 το δείχνει ξεκάθαρα…


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Comments are closed.