Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 17 Απριλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

€115.000 δόθηκαν το 2021 μέσω του EIT Digital Venture Program σε 9 startups

16/11/2021infocomBy infocom4 Mins Read Drones Startup

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε το EIT Digital Venture Program, ο επιταχυντής που υλοποιεί το Found.ation με την υποστήριξη του EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας). Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα που επενδύει σε ιδέες που βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε στάδιο πρώιμης δραστηριότητας, στην Ελλάδα και την ανατολική περιοχή των Βαλκανιών (Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Κύπρος). Το 2021 επενδύθηκαν €115.000 σε 9 startups, με το συνολικό ποσό για τα 4 χρόνια του προγράμματος, να ανέρχεται πλέον στα €465.000 (σε 33 startups).

Και φέτος, το ΕΙΤ Digital Venture Program, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, υλοποιήθηκε αποκλειστικά διαδικτυακά, ανταποκρινόμενο εκ νέου στις ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Στο φετινό πρόγραμμα πήραν μέρος 9 ομάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία. Το διήμερο Virtual Bootcamp με workshops και ομιλίες που διοργάνωσε το Found.ation, βοήθησε τις ομάδες να κατανοήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες και τους έδωσε ώθηση προκειμένου να ξεπεράσουν τις πρώτες τους προκλήσεις. Στο επόμενο διάστημα, οι startups είχαν τακτική και ουσιαστική στήριξη από τους mentors που τους ανατέθηκαν, ευκαιρίες δικτύωσης με έμπειρα στελέχη της αγοράς, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης webinars για μια ποικιλία σχετικών με τις δραστηριότητές τους, θεμάτων (ενδεικτικά προσφέρθηκαν σεμινάρια σε στρατηγική πωλήσεων, business strategy, νομικά ζητήματα, τεχνικές pitching, prototyping κ.ά.) Το πρόγραμμα κορυφώθηκε για άλλη μια φορά με την Virtual Demo Day, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι ομάδες πραγματοποίησαν το τελικό τους pitch ενώπιον επενδυτών, δημοσιογράφων κι εταιρειών. Τον Σεπτέμβριο έγινε η τελική αξιολόγηση της προόδου τους και η νομική σύσταση των εταιρειών.

Οι 7 ομάδες που αποφοίτησαν με επιτυχία από το φετινό πρόγραμμα, είναι οι εξής:

  • Deepconomy (Κύπρος) – μια λύση αυτοματοποίησης του λογιστικού workflow με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης.
  • Enforge (Ελλάδα) – μια λύση για την ψηφιακοποίηση της βιομηχανικής παραγωγής, που επιτρέπει σε κατασκευαστές να προσφέρουν σε μαζική κλίμακα προσωποποιημένα προϊόντα, γρήγορα και με μικρό κόστος.
  • Plantee (Ελλάδα) – μια υπηρεσία δενδροφύτευσης “as a service”, η οποία επιτρέπει σε επιχειρήσεις να ενισχύσουν το οικολογικό τους προφίλ με ένα κλικ.
  • Renthis2me (Ελλάδα) – μια πλατφόρμα που διευκολύνει τον δανεισμό και την ενοικίαση μεταξύ δύο μερών, αποτελώντας κάτι σαν “Airbnb” για αντικείμενα.
  • SciDrones (Ελλάδα) – μια λύση αναγνώρισης και παρακολούθησης θαλάσσιων λυμάτων σε ενάλιες ζώνες.
  • Silent Inbox (Ελλάδα) – ένα Gmail plugin που φιλοδοξεί να δώσει στους χρήστες καλύτερο έλεγχο των εισερχομένων, μέσω προσαρμοσμένου φιλτραρίσματος προωθητικών emails.
  • WowMind (Ρουμανία) – μια πλατφόρμα e–learning βασισμένη στο βίντεο, ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες της ψηφιακής γενιάς, που φιλοδοξεί να φέρει μια διαφορετική προσέγγιση στη μάθηση.

Το EIT Digital Venture Program με τα λόγια των συμμετεχόντων:

«Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ χρήσιμο για μια νέα startup. Είναι πλήρες και καλύπτει πολλά θέματα απαραίτητα για την επιτυχία των startups, όπως το πώς να χτίσεις μια σωστή ομάδα, πώς να αντιμετωπίσεις νομικά ζητήματα και πώς να φτάσεις από την ιδέα ως την αγορά.» – Deepconomy

«Εκπληκτική εμπειρία και αξία για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!» – Renthis2me

Κάθε μία από τις ομάδες είχε λάβει ένα ένα αρχικό ποσό χρηματοδότησης ύψους €5.000 με στόχο την ανάπτυξη ενός ελάχιστα βιώσιμου προϊόντος (MVP), ενώ ολοκληρώνοντας τη νομική σύσταση της εταιρείας τους έως τον Σεπτέμβριο, έλαβαν άλλα €10.000 έκαστη. Επτά από τις 9 ομάδες που είχαν επιλεχθεί αρχικά, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα. Για δεύτερη χρονιά στη σειρά, οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πρόσθετη χρηματοδότηση (επιπλέον €10.000), αν καταφέρουν μέσα στο 2021 να εξασφαλίσουν επένδυση από τρίτους.

Συνολικά, στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων λειτουργίας του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί 93 startups με την υποστήριξη του EIT Digital σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 200 νέοι επιχειρηματίες.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

EIT Digital found.ation
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hyperloq: η ελληνική startup που κατέκτησε την ασφάλεια των προσωπικών αντικειμένων

Επίσημη έναρξη του OpenAI Greek Startup Accelerator

SmartTalks #103: Φίλιππος Ζακόπουλος, Found.ation – Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας!

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Pallma AI αντλεί χρηματοδότηση 1,4 εκ. ευρώ

Στον δεύτερο κύκλο ο GAIA-X Accelerator για ΜμΕ και startups

Ο Ελληνικός Κόμβος GAIA-X Accelerator ανοίγει τον 2ο κύκλο αξιολόγησης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέο πολυνομοσχέδιο για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και παραγωγής
  • Ανάπτυξη 1,8% και πληθωριστικές πιέσεις προβλέπει το ΙΟΒΕ για το 2026
  • Samsung: Γιορτάζει 20 χρόνια ως το Νο.1 brand τηλεοράσεων παγκοσμίως με τον Thierry Henry
  • efood Capital: Το efood χρηματοδοτεί την ανάπτυξη των συνεργαζόμενων καταστημάτων του
  • Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα
  • Η Ιταλική Ψυχή Συναντά τον Αιγαιοπελαγίτικο Ορίζοντα: Το Barolo Έρχεται στο Patmos Aktis
  • Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Data4 εγκαινίασε δεύτερο data center στο campus της κοντά στη Βαρσοβία. Οι επενδύσεις στην Πολωνία θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ έως το 2030.
  • Η ESET παρουσιάζει λύσεις προστασίας για Cloud Workload και βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης για τους πελάτες του ESET PROTECT
  • Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας από την COSMOTE TELEKOM
  • Πάνω από 1 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιάστηκαν το 2025 – στο στόχαστρο τα διαπιστευτήρια χρηστών
  • Κυβερνοαπειλές Μάρτιο 2026: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει 1.390 επιθέσεις ανά εβδομάδα
  • Οδηγός νόμιμης μεταπώλησης software: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις
  • Το breach της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το νέο πρόσωπο των supply chain attacks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.