Νέα εξαγορά από την Epsilon SingularLogic

0

Την επέκτασή τους στα έργα πληροφορικής του Λιανικού Εμπορίου στοχεύουν οι όμιλοι Space Hellas και Epsilon Net με τη νέα εξαγορά που έκανε η κοινή τους εταιρεία Epsilon SingularLogic.

Η Epsilon SingularLogic ολοκλήρωσε την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας με την επωνυμία «Α. Τριανταφυλλίδης – Δ. Ζάχος Ο.Ε» και το διακριτικό τίτλο «iQom», η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά του 80% της εταιρείας ανήλθε σε 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι ιδρυτές της εταιρείας, Αχιλλέας Τριανταφυλλίδης και Δημήτριος Ζάχος, θα συνεχίσουν να κατέχουν το υπόλοιπο 20% της iQom και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας σε πανελλαδική κλίμακα.

Το τίμημα της εξαγοράς εξοφλήθηκε μέσα από την αύξηση κεφαλαίου της Epsilon SingularLogic Α.Ε. που αποφασίστηκε στην έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της (Epsilon Net 60%, Space Hellas 39,972%, Global Equity Investment 0,028%) επιβεβαιώνοντας την ισχυρή συνεργασία των δύο ομίλων (Space Hellas και Epsilon Net) στην πορεία για τη δημιουργία ενός πολύ μεγαλύτερου επιχειρηματικού οικοσυστήματος τεχνολογικών και εμπορικών συνεργασιών, στον χώρο της Πληροφορικής στην Ελλάδα.

Η iQom, έχει μακροχρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών τυποποιημένου επιχειρησιακού λογισμικού και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων πληροφορικής στον δυναμικό τομέα του Software Λιανικού Εμπορίου.

Έχει διαθέσει πάνω από 1300 εγκαταστάσεις σε περισσότερους από 550 πελάτες, ενώ υποστηρίζει καθημερινά πάνω από 2.400 ενεργούς χρήστες σε όλη την Ελλάδα.

Διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ενώ η προώθηση των λύσεων της σε πανελλαδικό επίπεδο γίνεται και μέσω δικτύου εξειδικευμένων αντιπροσώπων, οι οποίοι συμμετέχουν και στην on site υποστήριξη των προϊόντων της στα καταστήματα λιανικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου επτάμηνου 2021, οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 1,12 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων σε 412 χιλ. ευρώ, ενώ έχει μηδενικό δανεισμό.

Share.

Comments are closed.