Επένδυση ρεκόρ 50 εκατ. ευρώ στην FlexCar

0

Επένδυση 50 εκατ. ευρώ από διεθνή και ελληνικά Venture Capital Funds και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές ανακοινώθηκε από το Uni.Fund (EquiFund) στην FlexCar.

H FlexCar, η οποία ιδρύθηκε το 2018 στην Ελλάδα, έχει ήδη καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο χρήσης και απόκτησης αυτοκινήτου για χιλιάδες Έλληνες και Κύπριους καταναλωτές. Με την FlexCar, μπορεί ο κάθε καταναλωτής (ιδιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας, εταιρεία) να έχει ευελιξία και εξυπηρέτηση σε σχέση με το αυτοκίνητό του. Παρέχει τη δυνατότητα αλλαγής κάθε δύο χρόνια αυτοκινήτου και το προνόμιο αγοράς του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί κάποιος ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της FlexCar στην προαναφερόμενη χρηματοδότηση της εταιρείας συμμετέχουν μεταξύ άλλων διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, όπως οι VentureFriends, η Seaya Ventures, το Uni.Fund, η Frontline Ventures.

Ο Απόστολος Αποστολάκης, Founding Partner VentureFriends δήλωσε: «Στα 15 χρόνια που είμαι στο χώρο της τεχνολογίας ως επιχειρηματίας και επενδυτής δεν έχω συναντήσει εταιρεία που να έχει τόσο γρήγορη αλλά και υγιή ανάπτυξη. Η ραγδαία ανάπτυξη σε συνδυασμό με αυξανόμενη κερδοφορία που έχει πετύχει η Flexcar είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για την παγκόσμια τεχνολογική επιχειρηματική σκηνή. Η πορεία της Flexcar δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον και αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ομάδα στα φιλόδοξα σχέδια της.»

O Πάνος Λιούλιας, Partner του Uni.Fund δήλωσε: «Πιστεύουμε πολύ στην εξαιρετική ομάδα της FlexCar, την οποια και στηρίζουμε από την αρχή. Θεωρώ ότι πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στο portfolio μας που θα φτάσει σε επίπεδο unicorn σε χρόνο ρεκόρ – βασιζόμενη στο εντυπωσιακά ισχυρό της μοντέλο και δομές.»

Η Seaya Ventures, που επενδύει για πρώτη φορά σε ελληνική εταιρεία, είναι ένα κορυφαίο Venture Capital Fund που εδρεύει στην Ισπανία, το οποίο διαχειρίζεται 300 εκατ. ευρώ. Η Beatriz González, Managing Partner, σχολίασε «Έχουμε στηρίξει τρεις κορυφαίες unicorn εταιρείες, την Glovo, την Cabify, και την Wallbox. Έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ με το ταλέντο της ομάδας της Flexcar και την επιτυχία της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.»

Η FlexCar έχει πραγματοποιήσει ήδη άμεσες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Τα νέα κεφάλαια που εξασφάλισε θα επενδυθούν εξ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στόχος της FlexCar είναι να επενδύσει δυναμικά το επόμενο διάστημα σε ανθρώπινο ταλέντο.

Μέχρι το τέλος του 2021 η εταιρεία θα απασχολεί περισσότερα από 100 στελέχη σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει επιπλέον 200 προσλήψεις μέσα στο 2022.

Στον σχεδιασμό της περιλαμβάνεται και η δημιουργία του διεθνούς FlexCar hub στην Ελλάδα, το οποίο θα απαρτίζεται από νέους πτυχιούχους Έλληνες οι οποίοι θα υποστηρίζουν την εκτός συνόρων ανάπτυξη της εταιρείας στους τομείς του μάρκετινγκ, της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών.

Share.

Comments are closed.