Στην εταιρεία Loctio που απευθύνεται στην αγορά των logistics επενδύει η Metavallon VC

0

Υπηρεσίες προσδιορισμού θέσης για συσκευές και αισθητήρες IoT παρέχει η Loctio, στην οποία επενδύει η Metavallon VC (εκ των επενδυτικών κεφαλαίων του EquiFund).

Ειδικότερα, η Loctio ιδρύθηκε από το Λάζαρο Κάψια, συνιδρυτή και CTO της Antcor S.A. (εξαγοράστηκε από την u-blox AG το 2014) και προσφέρει υπηρεσίες προσδιορισμού θέσης για συσκευές και αισθητήρες IoT, εισάγοντας καινοτομίες που εξασφαλίζουν καλύτερη ακρίβεια θέσης και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Το τελευταίο, αποτελεί το πλέον βασικό ζητούμενο για τις συσκευές IoT που τροφοδοτούνται από μπαταρία. Η τεχνολογία βασίζεται αποκλειστικά στη λήψη και ψηφιοποίηση του GNSS (Global Navigation Satellite System) σήματος, αντί της πλήρους επεξεργασίας του τοπικά στη συσκευή. Η πληροφορία αυτή, αποστέλλεται στη συνέχεια μέσω ασύρματης σύνδεσης (LPWAN) για επεξεργασία στο Cloud η σε Edge δομές, όπου εκτελούνται όλοι οι ενεργοβόροι υπολογισμοί για τον προσδιορισμό της θέσης της συσκευής.

Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται πολύ σημαντική μείωση στην κατανάλωση – συνεπώς αύξηση του χρόνου ζωής της μπαταρίας -, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται τεχνικές ασφάλειας για την αποφυγή παραποίησης θέσης (GNSS anti-spoofing). Οι τεχνικές αυτές κρίνονται απαραίτητες, σε κρίσιμες για την ασφάλεια ή την οικονομία, εφαρμογές IoT. Με τον τρόπο αυτό, είναι εφικτός ο προσδιορισμός θέσης για συσκευές που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα αυτή ή αντιμετώπιζαν περιορισμούς λόγω της διαθέσιμης ενέργειάς τους.

Σχεδιασμένη με γνώμονα την προσαρμοστικότητα και την επεκτασιμότητα, η λύση αυτή απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά συσκευών GNSS και επαυξημένων υπηρεσιών προσδιορισμού θέσης, που αναμένεται να φτάσει τα 175 δισ. δολάρια έως το 2029. Πιο συγκεκριμένα, η Loctio απευθύνεται στον χώρο των logistics και το κομμάτι της αγοράς που περικλείει εφαρμογές όπως asset tracking, shipping, logistics, livestock monitoring, public safety, precision farming, wearables κ.ά, το οποίο από 6 δισ. δολάρια το 2019 υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 25 με 30 δισ. δολάρια σε βάθος δεκαετίας.

Ο πρώτος χρηματοδοτικός γύρος της εταιρείας έχει στόχο να στηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και των αντίστοιχων προϊόντων, καθώς και των πιλοτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με τους τεχνολογικούς συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας.

Ο CEO της Loctio, Λάζαρος Καψιάς, δήλωσε: «Πιστεύω ότι η έμπειρη ομάδα μας μηχανικών και αρχιτεκτόνων λύσεων έχει τη διεθνή εμπειρία να σχεδιάσει και να παρουσιάσει state-of-the-art πρωτοποριακά προϊόντα προσανατολισμένα στην αγορά του logistics και asset tracking».

Η Αλεξάνδρα Χολή, συνέταιρος της Metavallon VC είπε: «Αυτή είναι η δεύτερη επένδυσή μας στο χώρο της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η οποία πιστεύουμε απευθύνεται στον πυρήνα των μελλοντικών αναγκών του IoT, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Σημειώνεται ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω κορονοϊού, ο επερχόμενος κύκλος Pre-Seed επενδύσεων της Metavallon VC είναι ανοιχτός και δέχεται επιχειρηματικές προτάσεις startup εταιρειών τεχνολογίας μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Share.

Comments are closed.